'Maleïts poetes' arriba al Teatre-Auditori en veu de Sílvia Bel


Temes relacionats

'L'etern mecanoscrit' apropa als joves la visió crítica del món de Pedrolo (23/oct/14)

'Barcelona/Roda de Ter' recull la relació epistolar entre Vinyoli i Martí i Pol (22/oct/14)

Arrenca el Festival Nacional de Poesia 'per curar l'ànima' amb versos de Vinyoli (20/oct/14)


  • Comparteix:

L'actriu Sílvia Bel en un moment de l'espectacle

L'actriu Sílvia Bel en un moment de l'espectacle

L'actriu Sílvia Bel ha pujat aquest dijous a l'escenari del Teatre-Auditori per donar veu a l'obra dels poetes 'maleïts', en l'espectacle 'Maleïts poetes'. Acompanyada de la cantant Llúcia Vives i el pianista Carles Beltran, Bel ha recitat versos d'Espriu, Baudelaire, Pasolini i Vinyoli, entre d'altres. Poetes de procedències i èpoques ben diferents que tenen un tret comú: la capacitat d'esquinçar la realitat i regirar la consciència del lector. L'espectacle forma part de la programació del 14è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat.



Què és viure en el nostre temps, què és estimar, què és ser odiat o què suposa morir. Molts poetes s'han fet aquestes preguntes al llarg del temps, però pocs ho han sabut contestar amb la cruesa i la visceralitat dels anomenats poetes 'maleïts'. Poetes com Charles Baudelaire, Pier Paolo Pasolini, Miquel Bauçà, Salvador Espriu, Sylvia Path i Joan Vinyoli, entre d'altres. Tots ells han pujat aquest dijous a l'escenari del Teatre-Auditori de la mà de l'actriu Sílvia Bel, en l'espectacle 'Maleïts Poetes'.

Acompanyada de la veu de Llúcia Vives i el piano de Carles Beltran, Bel ha donat veu a uns poetes que van viure al límit i que van descriure el seu temps sense cap mena de censura. La tria dels versos 'maleïts', com explica Sílvia Bel, és obra d'Andreu Gomila, impulsor del projecte. Uns versos d'èpoques i estils diferents que comparteixen la capacitat de saber regirar la consciència.

Sílvia Bel

Són poetes d'èpoques diferents dient unes paraules combinades d'una manera magistral. Tots ells ens regiren les vísceres.


L'amor, l'anticlericalisme i les experiències negatives han estat els tres grans eixos que han vertebrat aquest recital poètico musical que s'emmarca dins la programació del 14è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat. Bel, rapsoda i gran amant de la poesia, ha defensat la importància d'aquesta cita anual amb la poesia dins l'agenda cultural del país.


Sílvia Bel

Crec que la gent que ens agrada la poesia ens mereixem tenir una cita com el Festival Nacional de Poesia en l'agenda cultural del país.



Des de 'L'acte primer' de Joan Vinyoli fins a 'L'home a qui cap terra arrela' de Dolors Miquel, l'espectacle 'Maleïts Poetes' ha ofert aquest dijous al públic del Teatre-Auditori un viatge a través d'algunes de les veus més sinceres de la poesia universal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.