Ja es pot consultar l'arxiu de Baltasar Porcel a l'ANC


  • Comparteix:

Aquest dimecres s'han presentat els actes de record a Porcel / Foto: Gencat.cat

Aquest dimecres s'han presentat els actes de record a Porcel / Foto: Gencat.cat

El fons personal de l'escriptor Baltasar Porcel ja es pot consultar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) de Sant Cugat. Amb motiu del sisè aniversari de la mort de l'escriptor resident a Valldoreix, s'han presentat les accions dedicades a donar reconeixement i visibilitat a la seva obra.

El fons personal, cedit pels seus hereus, s'ha acabat de catalogar i ja és d'accés obert. El fons és accessible a través de l'arxiu informàtic i d'accés lliure per a tothom. Inclou galerades, manuscrits, correspondència, articles d'opinió, les cartes dels lectors i la correspondència que Porcel hi mantenia, a més de la seva correspondència personal.

En paral·lel, la Institució de les Lletres Catalanes i l'Obra Social la Caixa impulsen una exposició retrospectiva sobre el món literari de Porcel, que es podrà veure primer al Palau Robert al novembre i, posteriorment, a l'estiu i la tardor de 2016, al CaixaForum Palma.

Aquest 1 de juliol s'han complert sis anys de la mort de Baltasar Porcel (Andratx, 1937 - Barcelona, 2009), un dels autors més destacats de la literatura contemporània catalana. Amb una extensa obra literària, és autor de novel·les i contes, de llibres de viatges, proses narratives, articles d'opinió, entrevistes i teatre. La seva obra literària ha estat traduïda a 10 idiomes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.