El guitarrista Juan Manuel Cañizares fa una demostració de virtuosisme al Teatre-Auditori amb l'OBC


  • Comparteix:

Un moment del concert

Un moment del concert

El guitarrista Juan Manuel Cañizares i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) han protagonitzat aquest dissabte una simbiosi musical marcada pel virtuosisme al Teatre-Auditori. Sota la direcció del jove director Lorenzo Viotti, el tàndem musical ha interpretat 'El Concierto de Aranjuez' de Rodrigo, 'La Tercera Simfonia' de Beethoven i 'Las Goyescas' de Granados. Han estat tres peces molt diferents que han fet les delícies d'un públic santcugatenc que pràcticament ha exhaurit les entrades.



Nascut a Sabadell, Cañizares és un dels guitarristes flamencs amb més projecció internacional del país. Guanyador del Premi Nacional de Guitarra i Premi de la Música el 2008, el músic ha ofert a l'equipament municipal una demostració de tècnica i virtuosisme en la interpretació de dues obres tan diferents com 'El Concierto de Aranjuez' i 'La Tercera Simfonia' de Beethoven.

La vetllada, que ha transcorregut sota l'atenta batuta de Viotti, ha començat amb la peça 'Goyescas: Intermezzo', d'Enric Granados. Tres peces ben diverses que, com explica Cañizares, comparteixen un alt nivell tècnic i expressiu.

Juan Manuel Cañizares

És molt difícil explicar la música amb paraules. Però són peces que tenen un alt nivell tècnic i que requereixen molt domini per poder donar a l'obra l'expressió que es mereix.


Els santcugatencs han acudit fidels a la cita amb l'OBC i és que, com explica el guitarrista sabadellenc, es tracta d'un públic 'respectuós' que aprecia la música i els intèrprets.

Juan Manuel Cañizares

El públic santcugatenc té una capacitat d'escolta i un respecte cap a l'artista que és molt important. Els artistes estem una mica sols dalt l'escenari i si trobem un públic així és una meravella.


El Teatre-Auditori ha estat testimoni aquest dissabte de la unió del talent d'un jove director de 25 anys, guanyador del Concurs Internacional de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués; un guitarrista amb una trajectòria de més de 30 anys i la solidesa musical de l'OBC.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.