La Flama del Canigó pren de tradició i il·lusió per 'estrenar un estat nou'


  • Comparteix:

La Flama del Canigó ha il·luminat un any més la Nit de Sant Joan a Sant Cugat amb un missatge d'esperança en la tradició comuna dels Països Catalans. L'actor i president honorífic del Pacte Santcugatenc pel Referèndum, Jaume Pla, ha estat l'encarregat de llegir un manifest que encoratja a cremar tot allò que no serveix per a res, també les lleis que neguen el dret a ser i estar, i planificar el futur amb la il·lusió d'estrenar un estat nou. L'acte, organitzat per Òmnium Cultural, ha estrenat peveter i ha tornat a reivindicar la cultura i la llengua dels Països Catalans.

El foc ha estat transportat des de Cerdanyola per membres de la Unió Ciclista Sant Cugat (UCSS). La flama ha arribat a la plaça de la Vila per recórrer els carrers del centre fins a la plaça d'Octavià, on l'actor Jaume Pla ha llegit el manifest.

Jaume Pla

Tal dia com avui la flama passa pels pobles en senyal de la nostra llibertat.


L'acte ha sumat un any més entitats de cultura popular i els Diables de Sant Cugat han estat de nou els encarregats de l'encesa de la foguera. El president local d'Òmnium Cultural, Lluís Bonet, ha destacat la importància d'aquesta tradició pel moment que viu el país.

Lluís Bonet

Estem en un panorama en què ens juguem molt. Les nacions arrelen molt al fons.


La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. A Sant Cugat es va celebrar per primera vegada el 2006 i enguany també ha arribat a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.