Mercè Conesa: 'És necessari que Pujol comparegui al Parlament'


Temes relacionats

Conesa assegura que prioritzarà la ciutat tot i el càrrec de portaveu de CDC (29/jul/14)

Conesa: 'És un moment complicat però ara cal refundar el partit' (29/jul/14)

Rull-Conesa: el tàndem de la nova Convergència (28/jul/14)


  • Comparteix:

Conesa, durant l'entrevista / Foto: RAC1

Conesa, durant l'entrevista / Foto: RAC1

La portaveu en funcions de CDC, Mercè Conesa, ha assegurat aquest dimarts que és necessari que l'expresident Jordi Pujol comparegui al Parlament per donar explicacions sobre la fortuna que va tenir oculta a l'estranger. En una entrevista a Rac 1, Conesa ha remarcat, però, que davant aquesta possible compareixença caldrà que els partits polítics 'separem bé la persona de la institució'.

El cas 'Pujol' ha marcat part de l'entrevista que Rac 1 ha realitzat aquest dimarts a la portaveu en funcions de CDC i alcaldessa, Mercè Conesa, al programa 'El món'. Conesa, que ha afirmat no conèixer l'escàndol quan va rebre la proposta de ser portaveu, ha dit que CDC no coneix l'estratègia de defensa de la família Pujol, que aquest dimarts han presentat querella contra dos bancs andorrans per revelació de secret bancari.

El que sí ha assegurat Conesa és que és convenient que l'expresident comparegui al Parlament per donar explicacions.

Mercè Conesa

És nessari que comparegui com també ho és separar la persona de la institució. Ho farem malament si els partits no sabem preservar el respecte que és mereix la Generalitat.


Conesa ha insistit que cal refundar CDC amb la mirada posada al consell nacional del 6 de setembre, on la militància ha de ratificar el seu càrrec com a portaveu que, en cap cas -diu- 've a ser el número dos del partit'. Sobre UDC ha afirmat que CDC respectarà el seu posicionament sobre la consulta i que també veu possible una actualització del partit de democristians.

La convergent ha reconegut que 'les indefinicions' sobre el procés sobiranista estan desgastant CiU i ha fet èmfasi que Artur Mas ha estat el president 'que més lluny ha portat el plantejament de consulta i el dret a decidir del poble català'.

En clau local, Mercè Conesa ha reiterat que la seva prioritat és ser alcaldessa i revalidar la confiança dels santcugatencs, més enllà de si es convoquen eleccions catalanes plebiscitàries abans del maig.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.