ICV-EUiA demanarà al ple més compromís contra la violència masclista


Temes relacionats

ERC se suma al Dia Internacional contra la violència masclista (25/nov/14)

El 'Sant Cugat a fons' alça la veu contra la violència de gènere (25/nov/14)

Els partits del ple sumen esforços contra la violència envers les dones (17/nov/14)

L'Ajuntament i els comerços s'uneixen contra la violència masclista (17/nov/14)

La violència masclista, un problema que no desapareix ( 6/des/12)


  • Comparteix:

Els regidors ecosocialistes Roser Casamitjana i Joan Calderon

Els regidors ecosocialistes Roser Casamitjana i Joan Calderon

ICV-EUiA presentarà una moció al ple de desembre per demanar un nou acord social i polític contra la violència masclista. Amb aquesta proposta, els ecosocialistes alerten del 'constant desmantellament' de les polítiques d'igualtat, fet que reforça unes conductes socials que perpetuen les actituds masclistes.

La formació ha dut a terme durant aquest 2014 una campanya institucional per aconseguir el compromís en aquest àmbit per part del Congrés espanyol i el Parlament. Ara la iniciativa arriba als ajuntaments, una administració que la coordinadora d'ICV, Roser Casamitjana, considera fonamental a l'hora de fer efectives les polítiques per combatre aquest tipus de violència.

Roser Casamitjana

Per tant, el que es demana és un acord oficial i polític perquè això es tiri endavant. I es torni a reemprendre determinades qüestions.


El text vol posar de manifest que les víctimes mortals de la violència de gènere són la punta de l'iceberg d'un problema que també afecta, de manera oculta, moltes dones durant gran part de la seva vida.

Aquest dimecres ICV ha presentat la campanya 'Incrementa la violència, intensifiquem la lluita! Per un acord social i polític contra les violències de gènere', una iniciativa que se situa en el marc de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. De fet, el ple d'aquest novembre va aprovar una moció institucional per refermar el compromís de la ciutat a l'hora de combatre aquesta xacra social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.