Conesa defensa el full de ruta del govern municipal per fer front a la crisi


  • Comparteix:

L'alcaldessa afirma que Sant Cugat és una ciutat solvent, tot i els obstacles de la crisi i dels canvis legislatius imposats per l'Estat. En el tradicional esmorzar informatiu de Nadal, Mercè Conesa ha fet balanç del mandat i ha destacat que la bona salut econòmica de l'Ajuntament ha permès reforçar les polítiques socials per minimitzar l'impacte de la crisi sobre les famílies santcugatenques.

L'alcaldessa ha donat xifres, com la reducció de l'endeutament municipal en 21 punts durant el mandat, el pagament als proveïdors en 35 dies de mitjana i la no generació de dèficit. També ha recordat que Sant Cugat és l'única gran ciutat de Catalunya que ha creat llocs de treball durant la crisi, per mantenir-se com una de la ciutats de l'Estat amb menys atur (8,3%), comparable als nivells d'Alemanya i el Regne Unit, segons Conesa.

Mercè Conesa

Tenint en compte el marc normatiu que ens ha posat el govern de l'Estat, afirmo amb contundència que Sant Cugat és una ciutat solvent.


L'alcaldessa ha remarcat que un altre dels projectes més destacats del mandat ha estat la revitalització del centre, que inclou la rehabilitació del mercat vell, l'habitatge social per a gent gran a l'antiga benzinera de Rius i Taulet i la remodelació del Teatre la Unió.

Mercè Conesa

El nostre focus d'interès és seguir mil·limètricament aquests projectes perquè el centre de la ciutat sigui més atractiu i competitiu.


Conesa també ha subratllat la importància de l'inici de la retirada de les torres d'alta tensió que travessaven Mira-sol i Valldoreix, així com l'asfaltat de carrers a la Floresta i la urbanització de carrers a Mira-sol.

En matèria social, Conesa ha recordat que la partida d'atenció a les persones ha crescut un 75% en els últims set anys i ha destacat la importància d'haver aprovat per unanimitat el Pla d'Inclusió Social. L'alcaldessa també ha destacat l'esforç de l'Ajuntament per mantenir les escoles bressol, tot i que la Generalitat ha deixat de complir els seus compromisos de finançament.

Sobre el pronunciament del Síndic de Greuges de Catalunya a favor d'una solució metropolitana per l'expropiació de les zones verdes, Conesa ha dit que és una bona notícia i garanteix que aquest tema entrarà a l'agenda política de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) els propers quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.