Un centenar de santcugatencs se solidaritzen amb el poble grec


  • Comparteix:

La marxa ha sortit de davant de l'ajuntament

La marxa ha sortit de davant de l'ajuntament

La situació de Grècia ha fet sortir un centenar de santcugatencs al carrer aquest dijous en solidaritat amb el poble grec i en contra de les polítiques d'austeritat imposades per la troika al país mediterrani. Convocats per CUP, ERC, ICV-EUiA, Procés Constituent i Podem, els assistents han cridat contra les polítiques de la Unió Europea i a favor de la sobirania de Grècia.

Les similituds entre la crisi grega i la situació d'endeutament de l'Estat espanyol és un dels motius que han posat sobre la taula tots els convocants, més enllà de la solidaritat amb el poble grec.

La CUP denuncia que la situació dels pobles 'de la perifèria europea' és conseqüència del model econòmic imposat per les institucions europees. La regidora Núria Gibert assegura que és el sud qui paga les polítiques capitalistes i, en especial, el poble grec. ERC també ha estat present en la protesta com una mostra de solidaritat i, com ha dit la regidora Mireia Ingla, per reivindicar la sobirania dels pobles per decidir el seu futur. Per ICV-EUiA, Grècia és un avís del que pot passar a la resta de països del sud d'Europa, com ha dit el regidor Ramon Gutiérrez.

Gibert, Ingla, Gutiérrez

Les conseqüències de la crisi no deixen ningú indiferent. / El poble grec ha de decidir quin ha de ser el seu futur. / Una situació com la grega també es pot donar aquí. Grècia és el començament.


Procés Constituent també veu en la situació grega un avís i un toc d'atenció davant els efectes de les polítiques d'austeritat que, com creu el regidor Dimitri Defranc, poden tenir efectes semblants a l'Estat espanyol. El cercle santcugatenc de Podem ha defensat la via del referèndum que ha decidit el govern grec i aposten pel 'no' com una senyal d'europeisme. Ho ha dit el membre de la formació Albert Portillo.

Defranc, Portillo

Es un mirall pels països mediterranis. És un toc d'alerta del que pot passar. / Donem suport a la convocatòria del referèndum. Com a europeistes, defensem el no.


La marxa, que també ha comptat amb la presència del regidor socialista Pere Soler, ha recorregut la rambla del Celler cap a l'avinguda de Gràcia i d'allà s'ha dirigit als Quatre Cantons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.