El 'sí' s'imposa a Sant Cugat a la consulta interna de l'ANC


  • Comparteix:

Imatge de les votacions a la Casa de Cultura

Imatge de les votacions a la Casa de Cultura

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sant Cugat és partidària d'una candidatura independentista àmplia per a les eleccions del 27S. Així s'han pronunciat els socis, que majoritàriament, amb el 88%, han votat 'sí' en la consulta impulsada per l'entitat. Segons els primers resultats, han participat presencialment a la consulta 292 persones, gairebé totes de Sant Cugat, i 258 han emès una resposta afirmativa a la pregunta. A aquestes xifres cal sumar els vots per correu electrònic dels socis. Els resultats de Sant Cugat segueixen la tendència de la resta del país.

L'entitat sobiranista ha preguntat als seus socis: 'Vols que l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per a impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27S que ens porti a la independència de Catalunya?'.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha decantat majoritàriament pel 'sí' en la consulta interna sobre formar una candidatura transversal de cara a les eleccions del 27S, amb un 96% dels vots, segons les dades provisionals. A Sant Cugat el resultat ha estat similar. Ha participat a la consulta el 31,6% del cens amb 292 persones, de les quals 258 han respost 'sí' i vuit 'no'. S'han registrat tres vots en blanc, un nul i 22 incidències.

Més enllà del resultat al municipi, la coordinadora de la secció local de l'ANC, Shirka Sinche, s'ha felicitat per la participació aconseguida, a la qual s'hauran de sumar els vots per correu electrònic.

Shirka Sinche

És una valoració positiva de la participació. La majoria mana i els socis han parlat a les urnes, tenim un mandat.


La secció local de l'ANC té més de 900 socis. La consulta interna ha coincidit amb la proposta d'Òmnium Cultural d'una 'Llista per la independència' pel 27S que estigui conformada per representants de la societat civil i amb el 'suport explícit' dels partits polítics que defensin la creació d'un estat independent. De la seva banda, la directiva de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual forma part Sant Cugat, ha ratificat que se sumarà a la decisió que prenguin l'ANC i Òmnium sobre la llista unitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.