Oliveres no anirà a cap llista pel 27S ni demanarà el vot per a cap partit


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres és impulsor de Procés Constuent

Arcadi Oliveres és impulsor de Procés Constuent

L'impulsor de Procés Constiuent, el santcugatenc Arcadi Oliveres, ha assegurat en una entrevista a Cugat.cat que no anirà a a títol personal a cap llista electoral pel 27S ni donarà suport a cap candidatura. Oliveres vol mantenir una posició de 'neutralitat' en el procés després que la seva formació decidís en assemblea no concórrer als comicis nacionals. L'economista considera que les eleccions han de servir per deixar clar quin és el país que volen els catalans.

ESCOLTA-HO

Oliveres s'ha mostrat rotund a l'hora de valorar el seu paper en les eleccions catalanes. Només intervindrà en actes on consideri oportú donar el seu punt de vista del procés sobiranista, a títol personal i com ha fet 'sempre'. L'economista es desmarca de tenir cap implicació política ni de demanar el vot per a cap partit.

En aquesta línia no descarta dir la seva en actes de ciutat incloent, si escau, la CUP que va demanar a Procés unir-se a la candidatura del partit amb Crida Constituent per al 27S.

Sobre el perquè no va funcionar l'aliança de Procés amb 'les formacions de l'esquerra rupturista', Oliveres ha assenyalat la decisió de la CUP d'anar per lliure com un dels motius de pes per no concórrer a les eleccions. Oliveres ha dit que 'per coherència' no podien presentar-se als comicis, en no aconseguir la unió d'esquerres que volien.

Per Oliveres, però, l'important de les eleccions és que serveixin per definir quin model de país vol la societat catalana.

Sobre la convocatòria oficial feta aquest dilluns, l'impulsor de Procés creu que els resultats del 27S han d'obtenir una majoria 'legitimada' per obrir el camí cap a la independència i situa la majoria desitjable en el 55%.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.