El govern espanyol porta al Constitucional la conselleria d'Afers Exteriors


  • Comparteix:

Raül Romeva, en el moment de prometre el càrrec

Raül Romeva, en el moment de prometre el càrrec

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat aquest divendres que el consell de ministres ha acordat portar al Tribunal Constitucional (TC) la creació de la conselleria d'Afers Exteriors, encapçalada pel santcugatenc Raül Romeva. Després de rebre l'informe del Consell d'Estat, el recurs d'impugnació del govern estatal traslladat al Constitucional manté que la creació de la conselleria genera un conflicte de competències amb l'Estat.

El recurs es basa en l'article 161.2 de la Constitució espanyola. Si s'admet a tràmit, comportarà la suspensió immediata de la conselleria. El govern espanyol assegura que la conselleria haurà de desaparèixer i Romeva no podrà exercir cap de les seves funcions.

La reacció del conseller
El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha afirmat aquest divendres que Catalunya ha fet, fa i farà política d’acció exterior, malgrat la decisió del govern espanyol d’interposar un conflicte de competències davant del Tribunal Constitucional contra el seu departament i la petició que se suspengui la seva activitat. Romeva ha demanat 'tranquil·litat total' davant les maniobres legals de l’executiu del PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.