Convergència instarà el Ministeri de Justícia a facilitar els tràmits per obtenir el certificat de penals


  • Comparteix:

La cua davant de la gerència territorial del Ministeri de Justícia al carrer Garcilaso de Barcelona al gener / Foto: ACN

La cua davant de la gerència territorial del Ministeri de Justícia al carrer Garcilaso de Barcelona al gener / Foto: ACN

Convergència instarà el Ministeri de Justícia a emprendre les mesures necessàries per agilitzar els tràmits per obtenir el certificat de penals de forma immediata. La formació presentarà una moció al ple de setembre per demanar al govern espanyol que estudiï la possibilitat d'introduir la cita prèvia per a aquestes gestions per evitar les aglomeracions i les llargues cues que s'han produït en diverses ocasions davant la gerència territorial del Ministeri de Justícia a Barcelona, l'única administració que pot expedir el certificat de forma immediata a Catalunya.

El text també insta el Ministeri de Justícia a millorar la coordinació entre les administracions, especialment amb els ajuntaments, per posar a disposició dels professionals que requereixen el document altres oficines on poder sol·licitar el certificat. Ho explica la tinenta d'alcalde de Coneixement i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Ens posem a disposició, com ho ha fet la Generalitat, per ajudar en aquests tràmits mitjançant les nostres administracions. Hi ha hagut molts problemes, llargues cues... És intolerable i més pel compliment d'una llei que significa que la gent pugui treballar i també la necessària protecció del menor.


La moció també reclama que es millorin les prestacions per fer la sol·licitud a través d'internet i demana que s'estudiï la possibilitat d'oferir l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) de l'Ajuntament perquè els santcugatencs puguin fer-hi els tràmits.

Què és el Certificat d'Antecedents Penals?

És un certificat que permet acreditar la manca d'antecedents penals o, si escau, l'existència dels mateixos. L'agost del 2015 va entrar en vigor una normativa que exigeix a les persones que exerceixen una professió o activitat que impliqui contacte habitual amb menors que presenti el certificat negatiu d'antecedents penals.

La llei afecta sobretot a professorat, monitors de menjador i d'activitats extraescolars, voluntaris, estudiants amb pràctiques i qualsevol persona que treballi o col·labori amb centres educatius i estigui directament o indirectament en contacte amb menors.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.