C's reclama l'estudi de l'impacte de la torre d'alta tensió de Mas Gener i una millora en el clavegueram del barri


  • Comparteix:

La torre situada al carrer Guadalajara de Mas Gener / Foto: Google maps

La torre situada al carrer Guadalajara de Mas Gener / Foto: Google maps

C's demana a l'Ajuntament l'estudi de l'impacte electromagnètic de la torre d'alta tensió de Mas Gener. Segons la formació l'estudi existeix però està a mans de l'empresa que gestiona l'infraestructura, Endesa, que és qui l'ha d'entregar al consistori. El partit presentarà una moció al ple de setembre on també reclama que es revisi i es netegi la xarxa de clavegueram del barri.

El text també insta a soterrar la torre d'alta tensió T-5, situada al carrer Guadalajara, si els resultats de l'estudi revelen que el camp electromagnètic de la torre és massa elevat per a la salut dels veïns. Ho explica el portaveu de la formació, Aldo Ciprián.

Aldo Ciprián

És important conèixer els resultats perquè hi ha una normativa europa vigent que determina quin és el màxim grau de contaminació del camp magnètic que pot afectar a les persones que viuen al costat. És obligatori, necessari que els ciutadans tinguem aquesta informació.


La moció també demana que es posin en marxa les actuacions necessàries per a la neteja i 'control de la plaga de rossegadors' al clavegueram del carrer Guadalajara.

Els veïns de Mas Gener van demanar al consell de barri celebrat al juliol millores immediates en el manteniment i la salubritat del barri. El veïnat del carrer de Guadalajara exigia aleshores a l'Ajuntament que emprengués mesures per pal·liar els nivells acústics 'fora de la llei' que, asseguraven, afecten el barri. També reclamava que se soterrés el cablejat de la torre d'alta tensió que hi ha en aquesta zona. D'altra banda, els veïns també vam demanar que s'apliquin mesures per controlar el pas d'aigua als torrents Xoriguer i de Can Cabassa, ja que segons alguns d'ells s'estan posant en perill les seves llars a causa del pas de l'aigua.

Ciprián ha aprofitat per reclamar que les queixes i instàncies que arriben a l'Ajuntament per part dels ciutadans puguin ser consultades pels partits de l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.