Crítiques de l'oposició a l'equip de govern de l'EMD de Valldoreix per 'invisibilitzar-los'


  • Comparteix:

Façana de l'EMD de Valldoreix / Foto: Valldoreix.cat

Façana de l'EMD de Valldoreix / Foto: Valldoreix.cat

Els grups d'ERC-MES i la CUP-PC critiquen l'equip de govern de l'EMD de Valldoreix per no informar-los d'actes públics de l'ens i 'invisibilitzar-los'. L'últim episodi ha estat l'encesa de la Flama del Canigó, que divendres va arribar per primera vegada al territori i a la qual, segons aquestes dues coalicions, l'EMD no va convidar-los. El govern valldoreixenc argumenta que es tractava d'un acte organitzat per Òmnium Cultural i que és responsabilitat de les entitats convocants fer les invitacions.

La CUP-PC i ERC-MES consideren que és responsabilitat de l'EMD informar als grups de l'oposició de l'acte, ja que Òmnium Cultural només es va encarregar de facilitar la flama. Ho ha explicat a Cugat.cat el vocal d'ERC-MES a l'EMD, Noël Climent.

Noël Climent

Ells entenen que quan s'avisa el govern ells no han d'avisar ningú més. No es tracta de si l'acte ha estat organitzat per Òmnium o per l'EMD. Òmnium fa la seva feina i el que fa és avisar l'EMD, i el govern ha d'avisar tots els grups polítics.


El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha respost aquestes queixes i ha recordat que es tractava d'un acte organitzat per Òmnium Cultural.

Josep Puig

Quan una entitat convidi l'EMD i digui que s'ha de fer públic a la resta, cap problema. Però si és una invitació personalitzada a un vocal no tenim perquè fer-li saber a l'oposició.


Les dues coalicions, però, critiquen que aquesta no és l'única vegada que s'han sentit 'invisibilitzats' per part de l'EMD. El vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha explicat que tampoc se'ls va avisar d'actes com la convocatòria de la comissió de garanties dels pressupostos participatius.

Ferran Margineda

Tots els vocals participem a la comissió de garanties i no se'ns va convocar. Se'ns van demanar disculpes, però ja està fet.


A finals de maig, la CUP-PC va presentar una instància a l'EMD i al Síndic de Greuges de Catalunya per exposar la vulneració de dos articles del Reglament de Participació Ciutadana (RPC) en la creació dels pressupostos participatius.

A l'última junta de veïns de Valldoreix, el govern va tombar la moció de l'oposició per tenir més presència als canals de comunicació de l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.