La web de l'Ajuntament ofereix un nou sistema d'àudiolectura


  • Comparteix:

Presentació de la prestació en roda de premsa

Presentació de la prestació en roda de premsa

La web de l'Ajuntament té des d'aquesta setmana una nova aplicació de solució de text a veu. El ReadSpeaker, que funciona en la versió catalana del portal, és una eina que llegeix els texts que es troben en els apartats de 'tràmits', 'notícies' i 'guia', amb la voluntat de fer més accessible els continguts municipals a persones amb discapacitats.

La nova aplicació, que també està disponible a través dels telèfons intel·ligents i les tauletes, s'ha implantat en el 80% de la web. El servei arriba un any després de la creació del nou portal municipal i ha tingut un pressupost de 3.050 euros. Per ara, el ReadSpeaker només funciona amb la versió catalana de la web i, de moment, no s'estendrà a la castellana i anglesa. La regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha explicat que faran la prova inicialment amb el català i valoraran més endavant si ampliar el servei a altres llengües.

Barbany ha especificat que la nova eina no només està destinada a persones amb dificultats visuals sinó també a col·lectius amb diferents dificultats més àmplies.

Joana Barbany

Aquesta eina està pensada per a qualsevol persona amb discapacitat visual o comprensió lectora, amb dificultat d'aprenantage, o bé persones grans o immigrants.


A Sant Cugat hi ha 186 persones amb discapacitats visuals, un 0,07% de la població, segons dades de l'Idescat. Els santcugatencs amb ceguesa no estan comptabilitzats en aquestes dades i aquest servei no està pensat per a ells ja que tenen altres sistemes de navegació.

1r any nova web municipal
Durant el primer any de funcionament de la nova web municipal, s'ha registrat 2.300.000 pàgines vistes, el que representa un 29% més que al 2013; 600.00 visites, que suposa un augment del 17% respecte l'any anterior; i 340.000 usuaris únics, que és una pujada del 33%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.