El nou Leonardo da Vinci tindrà un pavelló d'ús ciutadà i inicia les obres al 2016


Temes relacionats

Conesa anuncia el nou pav 1 del Leonardo entre els projectes esportius de futur (24/feb/15)

L'Ajuntament demana a la Generalitat incloure un pavelló al nou Leonardo (28/oct/14)

La Generalitat licitarà les obres del nou institut Leonardo a finals d'any ( 6/set/14)

Rigau manté el compromís amb el Leonardo da Vinci, però sense calendari (30/set/12)


  • Comparteix:

El trasllat de l'institut Leonardo és una reivindicació històrica / Foto: Santcugat.cat

El trasllat de l'institut Leonardo és una reivindicació històrica / Foto: Santcugat.cat

L'Ajuntament destinarà una partida de 840.000 euros a la construcció del nou institut Leonardo da Vinci per incloure-hi un pavelló poliesportiu. Aquest dimarts s'ha formalitzat l'acord entre la Generalitat, el consistori, la direcció i l'AMPA del centre per engegar la licitació de les obres aquest any amb l'objectiu que entri en funcionament el curs 2017-2018.

Amb aquest acord agafa embranzida el projecte que donarà resposta a una repetida reivindicació. El pacte farà possible un nou pavelló esportiu per a la ciutat amb un cost de 840.000 euros per a l'Ajuntament, uns diners que serviran per incloure en el projecte de l'institut l'equipament esportiu. És una instal·lació sol·licitada per l'Ajuntament que permetrà a les entitats esportives celebrar competicions durant el cap de setmana i donar resposta a la saturació d'usuaris als espais esportius municipals.

L'acord a quatre bandes, que se sotmetrà a votació al ple de març o abril, permetrà que la direcció i l'AMPA del centre puguin participar en el desenvolupament del projecte. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor aquesta fórmula i l'impuls que el conveni dóna al projecte.

Mercè Conesa

Desencallem la licitació del projecte i ens situa en uns calendaris òptims. A més, l'equip directiu i l'AMPA podran seguir el full de ruta.


El centre disposarà de sis línies de secundària i tres de batxillerat que volen donar resposta a les previsions que marquen un increment dels estudiants d'aquesta franja en el propers anys. El responsable de Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, assegura que amb aquesta aposta es cobriran les necessitats educatives de Sant Cugat.

Lluis Baulenas

Donarem resposta al futur pas de primària a secundària. No hi haurà preocupacions en l'escolarització dels nois i noies de Sant Cugat.


L'AMPA i la direcció de l'escola s'han felicitat de l'acord assolit. Els responsables de l'institut han destacat la injecció d'optimisme que suposa 'treballar amb noves perspectives'. De la seva banda, l'AMPA també ha aplaudit el pas i ha desitjat que els terminis marcats es compleixin.

La construcció del nou Leonardo és una partida del capítol d'inversions que la Generalitat ha d'incloure al pressupost de 2016, any en què començaran les obres, que duraran 18 mesos, segons el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana. La partida de 840.000 euros del consistori sorgirà d'una modificació pressupostària dels comptes d'aquest any, arran de la signatura del futur conveni.

Els passos fets a Sant Cugat
El 2009 el ple va aprovar el canvi d'ubicació del Leonardo a Volpelleres, als terrenys inicialment destinats a la dotzena escola, al carrer Alfons d'Aragó. Un pas que va anul·lar el projecte d'ampliació del centre, proposat al 2005. El 2010 el ple va aprovar per unanimitat la modificació puntual del pla especial d'assignació d'usos d'aquests terrenys municipals perquè puguin acollir la nova seu de l'institut.

Així, aquest centre educatiu passarà de la seva ubicació actual, a la carretera de Rubí, al barri de Volpelleres, just davant de l'estació dels FGC de Volpelleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.