L'estació de FGC de Sant Cugat tindrà un aparcament de bicicletes vigilat per facilitar l'enllaç amb el tren


  • Comparteix:

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat tindrà l'any que ve un aparcament de bicicletes vigilat per facilitar l'enllaç amb el tren. L'espai estarà situat al carrer de l'Andana i oferirà 120 places de pàrquing, però en un futur podria acollir fins a 300 bicicletes. L'objectiu de la proposta és potenciar la mobilitat sostenible i reduir les emissions de diòxid de carboni del vehicle privat. Els santcugatencs podran accedir a les places a través del sistema de Bicibox.

12 d'aquestes places s'oferiran a través del projecte europeu Bi-Ti-Bi, que té com a objectiu de potenciar l'enllaç entre el tren i la bicicleta elèctrica per facilitar la mobilitat dels ciutadans fins al lloc de treball. Per participar-hi, les empreses que vulguin formar part de la iniciativa hauran de pagar una quota mensual que inclourà el bitllet de tren per al treballador i l'ús de la bicicleta elèctrica que estarà aparcada a l'estació. Per sol·licitar-ho, les persones i empreses que hi estiguin interessades han d'enviar un correu electrònic a mobilitat@santcugat.cat.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha destacat la bona acollida empresarial de la proposta del Bi-Ti-Bi.

Damià Calvet

La mateixa prova pilot que vam fer del Bi-Ti-Bi, que comencem a implantar aquí, va ser un èxit. Les empreses ja ens han demanat que prestem aquest servei a l'estació de ferrocarril del polígon de Can Sant Joan, que és precisament on hi ha les companyies.


Les obres van a càrrec de l'empresa Fertres i tenen un cost de 50.500 euros. L'actuació consisteix en la pavimentació de 285 metres quadrats, la col·locació d'una tanca perimetral i la posterior instal·lació d'un sistema d'accés segur a l'aparcament. Aquest projecte, cofinançat per la Unió Europea amb la col·laboració de l'Ajuntament i FGC, s'està desenvolupant a les àrees metropolitanes de Barcelona, Milà, Liverpool i Brussel·les.

Està previst que a l'aparcament s'instal·li un mòdul prefabricat amb serveis sanitaris per als taxistes que operen a la parada del carrer de l'Andana. Amb aquesta acció es complirà la moció que va aprovar el ple de juny on el plenari es va comprometre a millorar, a través de la Taula de Mobilitat, les condicions del servei de taxi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.