Regals immaterials i decoracions amb materials vells, consells per a unes festes més sostenibles


  • Comparteix:

El Consorci de Residus aposta per un Nadal sostenible / Font: Mrklanguages.es

El Consorci de Residus aposta per un Nadal sostenible / Font: Mrklanguages.es

Fomentar el consum responsable, decantar-se per regals immaterials i fer decoracions amb objectes vells són alguns dels consells que el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental proposa per celebrar unes festes més sostenibles. Segons l'Agència de Residus de Catalunya, la ciutadania genera un 3% més de residus per Nadal que la resta de l'any. Per reduir aquesta dada, el consorci ha publicat diversos directrius que es poden consultar al seu web.

Consum amb responsabilitat
El consorci aposta per un consum responsable en aquestes festes. Recomana que abans de comprar un regal, el ciutadà es pregunti si és del tot necessari, si és reciclable, si conté elements tòxics i de quin material està fet.

Regals immaterials
Per evitar que els regals de Nadal acabin en un armari o ocupant espai, el consorci recomana apostar per regalar entrades i experiències que, a més, no generen residus.

Trobades sostenibles
Es recomana planificar la quantitat de menjar necessària per als àpats familiars i consumir productes frescos, de producció local i solidaris. També evitar vaixella, gots i coberts d'un sol ús i fer les celebracions en llocs accessibles amb transport públic.

Cuina d'aprofitament
Reaprofitar les restes de menjar dels àpats nadalencs per fer croquetes, canelons, broquetes de fruita i sucs, entre altres idees. També cal recordar que els restaurants ofereixen la possibilitat d'endur-se el menjar a casa.

Decoracions i regals amb objectes vells
Amb una mica de creativitat es poden fer regals i decoracions amb objectes vells com càpsules de cafè, palets, llanes i fils.

Postals electròniques
Una altra manera d'innovar és enviar postals electròniques desitjant bones festes per evitar residus i estalviar-se diners.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.