Comença la substitució dels pollancres de la Rambla del Celler


  • Comparteix:

La primera fase dels treballs s'allargarà més d'un mes / Foto: Ajuntament

La primera fase dels treballs s'allargarà més d'un mes / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament inicia aquest dilluns els treballs per renovar l'arbrat de la Rambla del Celler. La primera fase de la renovació es durà a terme fins el 24 de març en el tram comprès entre els carrers de Sant Medir i de Montserrat. Es plantaran 83 arbres, majoritàriament til·lers i algunes koelreutèries, es canviarà el sistema de reg i es milloraran parterres. L'actuació, que té un cost de 200.000 euros, forma part del nou pla director del verd urbà.

El canvi d'arbres es deu al fet que els pollancres actuals han envellit. Això suposa que hi apareguin paràsits i hi hagi risc de caiguda de branques. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha justificat l'actuació.

Mercè Conesa

Abordar aquesta substitució és absolutament imprescindible perquè molts arbres tenen malalties.


La segona fase de la substitució tindrà lloc entre la tardor d'aquest any i l'hivern del vinent. Afectarà el tram central de la rambla entre el carrer de Montserrat i la part final de la via. En dates encara per definir, es renovaran també els pollancres dels espais laterals de la Rambla del Celler.

Un pla per millorar les zones verdes
L'actuació a la Rambla del Celler forma part del nou pla director del verd urbà de Sant Cugat, que guia les actuacions de gestió de parcs, jardins i arbrats del municipi. El document estableix les línies fins al 2033 per potenciar l'ús racional de l'aigua, apostar per adobs orgàncis i prioritzar el tractament natural contra les plagues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.