El Consorci del Parc de Collserola rebaixa la participació de la Marxa Infantil a 2.000 nens


  • Comparteix:

La 59a Marxa Infantil de Regularitat, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat, se celebrarà el diumenge 2 d'abril i tindrà restriccions en la participació a causa de la nova regularització del Consorci del Parc de Collserola d'activitats esportives. Amb la mesura, el CMSC ha limitat la participació a nens d'entre set i 12 anys, fins a un màxim de 1.000 parelles, i ha deixat fora els infants de sis anys i els joves de 13 i 14. Els organitzadors i l'Ajuntament lamenten la reducció i afirmen que negociaran amb el consorci ampliar la participació de cara a l'edició de 2018. El president del Club Muntanyenc, Silvano Bendinelli, expressa la disconformitat amb la limitació de la participació imposada pel consorci.

La Marxa Infantil tindrà un recorregut molt similar al de l'any passat i passarà per llocs com Torre Cendrera, el Turó de Can Castelló, Can Coll, el Turó de la Torrefera i el Pi d'en Xandri. En total són aproximadament 10,5 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 200 metres, que els nens hauran de completar en tres hores com a màxim. Hi haurà una sola classificació, controlada amb un sistema de xips electrònics, que valorarà la regularitat de cada parella.

El president del Club Muntanyenc, Silvano Bendinelli, expressa la disconformitat amb la limitació de la participació imposada pel consorci.

Silvano Bendinelli

La Marxa Infantil té un caire social i de civisme, i només afecta una zona perifèrica del Parc durant dues hores. Ara diuen 2.000 de forma unilateral i no hi estem d'acord. Podem autogestionar-nos.


Les inscripcions a La Marxa es podran fer per Internet entre l'1 i el 20 de març, amb un cost de 12,50 euros per participant. A aquest import s'ha de sumar una aportació solidària d'un euro que enguany anirà destinada a l'Associació Aprenem, que treballa per la integració d'infants amb autisme. A més, la Fundació Obra Social de La Caixa duplicarà la donació solidària que es recapti.

El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha destacat el caràcter cívic i responsable d'una prova que promou el coneixement i el respecte a l'entorn natural. Rovira confia que això permeti renegociar les limitacions del Consorci del Parc de Collserola.

Eloi Rovira

Esperem que amb l'ús i l'actitud responsable de la Marxa puguem negociar un futur augment de la participació.


En cas que la Marxa s'hagi de suspendre a causa de les condicions meteorològiques, la segona data és el dissabte 8 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.