La Hermandad Jabeña de Sant Cugat porta la 'Jira' a la ciutat per consolidar l'agermanament amb La Haba


  • Comparteix:

La gastronomia ha estat la protagonista de la 'Jira'

La gastronomia ha estat la protagonista de la 'Jira'

La Hermandad Jabeña de Sant Cugat s'ha estrenat a la ciutat amb la primera edició de la 'Jira', la festa tradicional de La Haba. La trobada ha reunit 160 persones al Casal de Mira-sol per degustar les tradicionals 'migas' i altres productes típics extremenys. Després del dinar, els participants han visitat l'alsina que els representants de La Haba van portar el novembre passat per celebrar l'agermanament entre les dues ciutats.

L'entitat, que de moment s'ha donat un període de prova fins a constituir-se com a associació, comença a caminar amb aquest acte, destinat a enfortir la relació entre les dues ciutats tant des del punt de vista personal com gastronòmic i cultural.

El president del Comitè d'Agermanament Sant Cugat-La Haba i un dels impulsors de la Hermandad, Feliciano García, ha posat de manifest l'orgull dels 'jabeños' per haver tirat endavant actes com aquest i ha assenyalat que l'objectiu és tenir un espai propi per a l'entitat.

Feliciano García

El dia que ens haguem de fer societat seria per tenir un centre, una casa. Ara ens donen totes les facilitats per reunir-nos, això sí. Ens reunim a la sala annexa de Torre Blanca, però s'hi reuneix molta gent.


La tinenta d'alcalde de Presidència, Carmela Fortuny, ha remarcat que es tracta d'un agermanament que ha sorgit, sobretot, de les relacions personals entre els dos municipis.

Carmela Fortuny

Està donant més força i contingut a aquest agermanament, que està molt vinculat a les persones. És un orgull poder compartir la cultura gastronòmica.


La presència de La Haba a Sant Cugat seguirà la setmana que ve amb la visita de productors del municipi al 'Sant Cugat ve de gust'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.