Rodamunt torna a pujar una persona en cadira de rodes al Puigmal


  • Comparteix:

L'expedició dalt del Puigmal / Foto: Rodamunt

L'expedició dalt del Puigmal / Foto: Rodamunt

Després de pujar per primera vegada una persona amb mobilitat reduïda al Puigmal aquest juliol, l'associació Rodamunt ha tornat a coronar el cim aquest dissabte amb un jove en cadira de rodes. L'entitat, fundada per dos santcugatencs i un barceloní per acostar la muntanya a persones amb diversitat funcional, ha tornat utilitzar una cadira de rodes especial amb diversos manillars anomenada Joëlette, però ha fet el pic amb 16 voluntaris, deu menys que en l'ascensió anterior.

Un dels fundadors de l'entitat, el santcugatenc Oriol Aragay, ha explicat a Cugat.cat que l'entitat volia fer aquesta nova ascensió al Puigmal per 'consolidar la fita' i fer-la amb menys efectius.

Oriol Aragay

Després de l'experiència aquirida al juliol, volíem tornar a fer el Puigmal abans d'acabar el 2017 i fer-lo amb l'ajut de menys voluntaris.


En aquesta ocasió l'equip també ha pujat un jove en cadira de rodes molt acostumat a la muntanya anomenat Arnau. Pel que fa a la duració de l'expedició, l'equip ha trigat de nou tres hores per pujar i dues per baixar el cim de 2.900 metres d'alçària. Aragay ha assegurat que ha estat molt emocionant i que aquestes experiències són molt significatives per a les persones amb diversitat funcional.

Oriol Aragay

Per a la persona que va a la cadira i per a la família que l'acompanya és una sortida molt significativa.


Des de la seva creació, Rodamunt ja ha transportat una vuitantena de persones amb mobilitat reduïda. Algunes de les sortides que han fet han estat a indrets com la Mola i Sant Jeroni, entre d'altres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.