El Suprem rebaixa la pena al doctor santcugatenc Carlos Morín, acusat d'avortaments il·legals


Temes relacionats

El doctor Morín, jutjat de nou per avortaments irregulars després d'anul·lar-se la seva absolució (29/gen/16)

El doctor Carlos Morín, absolt de les acusacions d'avortaments il·legals (31/gen/13)


  • Comparteix:

Carlos Morín en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Carlos Morín en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Tribunal Suprem (TS) ha tancat el cas dels avortaments il·legals a Barcelona, que va sortir a la llum pública al 2007, i ha rebaixat la pena al ginecòleg santcugatenc Carlos Morín, principal acusat. Dels 11 casos d'avortaments pels quals va ser condemnat per l'Audiència de Barcelona, el Suprem l'ha absolt de vuit i li ha imputat tres, amb una pena de presó de sis mesos per cadascun.

En paral·lel, el TS ha desestimat el recurs de la Fiscalia que demanava una condemna per cinc avortaments més, on sostenia que s'havien practicat sense dictamen psiquiàtric de les pacients, que és preceptiu. També reclamava reconèixer delicte de falsedat documental a tres casos més, ja que considerava que es van fer en períodes de gestació superiors als autoritzats.

La sentència del TS confirma la condemna per a tres avortaments dels quals hi ha proves que l'elaboració del dictamen psiquiàtric va ser 'defectuosa o insuficient'. En aquests tres casos, les declaracions dels testimonis, preguntats sobre si es va efectuar algun examen psiquiàtric, han estat corroborades per altres circumstàncies. En un d'aquests casos, la pacient havia estat diagnosticada d'un trastorn adaptatiu de personalitat, que no es va fer constar a l'informe, mentre que en altres dos es tractava de suposades malformacions.

Així, l'alt tribunal comparteix la conclusió de l'Audiència que les dones, tal com van declarar els testimonis, no van ser examinades per cap psiquiatra i, per tant, l'elaboració de l'informe en qüestió va ser 'simulada o defectuosa' i no reflectia la realitat de l'estat psíquic de la dona a la qual es referia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.