Un centenar de pensionistes es concentren davant l'ajuntament per reclamar 'unes pensions dignes'


  • Comparteix:

La propera protesta serà dilluns que ve a la plaça de Lluís Millet

La propera protesta serà dilluns que ve a la plaça de Lluís Millet

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat ha reunit aquest dilluns un centenar de persones davant l'ajuntament per demanar 'unes pensions justes'. La cita ha duplicat l'assistència de la primera trobada de la setmana passada i vol posar sobre la taula la pèrdua del poder adquisitiu d'aquest col·lectiu. Ara, la voluntat dels jubilats és constituir formalment la plataforma i seguir manifestant-se cada setmana a llocs representatius de la ciutat. La propera protesta serà dilluns que ve a la plaça de Lluís Millet.

Un dels impulsors de la plataforma, Francesc López, ha explicat a Cugat.cat per què fan aquestes mobilitzacions.

Francesc López

Volem protestar i reivindicar que som un col·lectiu molt important, amb un pes molt específic. En canvi a l'hora de la veritat amb les accions que es prenen a l'àmbit polític no som res, perquè no ens ajuden ni ens beneficien en absolut.


Amb la voluntat de fer visible les queixes, l'entitat ha anunciat a la manifestació d'aquest dilluns, que a partir de la setmana que ve traslladarà els actes de protesta a diversos indrets de la ciutat. En aquest sentit, López ha dit que properament la cita serà davant la delegació d'Hisenda a la ciutat 'per fer sentir les seves reivindicacions als responsables de les pensions'.

Francesc López

Aquí no estem protestant ni contra el nostre Ajuntament ni contra el govern català ni contra les institucions del país. La protesta és d'àmbit estatal, contra aquells que realment prenen decisions sobre les pensions.


Per cinquè any consecutiu, les pensions han augmentat aquest 2018 un 0,25%. El govern espanyol ha formalitzat l'aplicació mínima que recull l'Índex de Revalorització de les Pensions (IRP) de la llei que va entrar en vigor el 2014.

El president del Partit dels Pensionistes, el santcugatenc Agustí Soberano, ha explicat a Cugat.cat que l'entitat dóna 'ple suport' a les mobilitzacions dels santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.