El sindicat SEPC convoca una vaga d'estudiants universitaris per aquest dijous


  • Comparteix:

Cartell d'una vaga d'estudiants anterior / Foto: ACN

Cartell d'una vaga d'estudiants anterior / Foto: ACN

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga del sector aquest dijous. Segons el comunicat que ha presentat el SEPC, ha de ser una vaga general educativa en defensa de la democràcia i la llibertat, que doni el 'tret de sortida de mobilitzacions en clau republicana', però emmarcada en el que va fonamentar la protesta estudiantil de fa tres setmanes a Barcelona. El sindicat també reclama una aposta per una única línia pública i la incorporació de la perspectiva de gènere a les aules.

El Sindicat d'Estudiants, que ha impulsat inicialment la vaga, fa una crida a tots els sectors de la societat a sumar-s'hi amb 'vagues sectorials' per evidenciar, diuen, la 'precarietat' a la qual 'sotmet el capitalisme'. Han instat les organitzacions que integren la plataforma Muce (SEPC, USTEC, CGT, CCOO, UGT, Fapaes, Fapac i altres) a organitzar aquesta vaga general.

Accions avançades a la UAB
Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han avançat la protesta a aquest dimecres i al matí han tallat diversos accessos al Campus de Bellaterra. Després de passar la nit a la Facultat de Filososfia i Lletres, uns 200 joves s'han repartit pel recinte i han muntat barricades amb contenidors i mobiliari a l'eix sud, l'eix nord, la carretera que enllaça amb Bellaterra, la rotonda d'accés al recinte venint des de Sabadell i també l'entrada als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) des de la plaça Cívica.

El col·lectiu protesta per exigir la rebaixa del 30% de les taxes i l'equiparació entre
els graus de tres anys i el primer any de màster. A banda, també alerta que els sistemes de videovigilància que hi ha al Campus són utilitzats per la direcció del centre per 'perseguir i controlar els alumnes segons la seva ideologia política' ja que assegura, a més, que existeixen 'llistes negres'.

Unes acusacions que han desmentit des de la universitat. Fonts de la UAB han desmentit a l'ACN que s'estiguin fent servir les càmeres del campus per crear fitxers de persones o fer identificacions. Han explicat que existeix un arxiu de vídeos global i han detallat que 'les imatges es mantenen normalment durant 15 dies i en tot cas mai no se superen els trenta dies que marca la llei'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.