Primer pas per recuperar una pintura mural d'època barroca


  • Comparteix:

El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat (CRBMG) ha iniciat el salvament d'una pintura d'època barroca localitzada en un edifici del centre de la ciutat. Diversos tècnics han extret la pintura mural per col·locar-la en un instrument que en permeti el transport, la restauració i la col·locació en el suport definitiu. El centre ha actuat a petició del Museu de Sant Cugat, que tenia la peça catalogada, perquè la nova propietat preveu unes reformes que posaven en perill la pintura mural.

Fa cinc anys, el Museu de Sant Cugat va conèixer l'existència d'aquesta pintura mural al número 16 del carrer Santiago Rusiñol. El museu va documentar la peça amb l'objectiu de procedir a la seva preservació. L'actual propietari de l'immoble té previst enderrocar part de l'estructura de la casa i, per aquest motiu, el Museu va sol·licitar la intervenció del centre.

Aquest dimarts s'ha fet el primer pas per a la conservació, que consisteix a extreure la pintura de la paret. El responsable de Pintura Mural i Escultura en Pedra del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, Pere Rovira, descriu la tècnica utilitzada.

Pere Rovira

Un cop delimitada, la pintura l'anem arrencant, per darrera de la paret. Després, la portarem al centre i allà la restaurarem.




La directora del Centre de Restauració de Béns Mobles, la santcugatenca Àngels Solé, ha explicat que aquesta era l'única manera de salvar la pintura.

Àngels Solé

Tenim especialistes en aquesta matèria. En fer la valoració i coneixent el projecte del propietari, vam decidir la intervenció.




Un cop restaurada la peça, la propietària de l'immoble, la multinacional Benetton, recuperarà la pintura amb el compromís de conservar-la i exposar-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.