La Festa del Llibre Gegant dobla la participació i reafirma el seu arrelament a la ciutat


Temes relacionats

La festa del Llibre Gegant es traslladarà al claustre del Monestir (16/feb/12)

Petits i il·lustradors elaboren el 21è Llibre Gegant de la ciutat ( 9/mai/11)


  • Comparteix:

Més de 600 santcugatencs, el doble que l'any anterior, s'han reunit aquest diumenge al Claustre del Monestir en la 22a edició de la Festa del Llibre Gegant. El canvi obligat d'ubicació per les obres de la plaça de Barcelona no ha minvat la participació, ans al contrari, i molts nens han gaudit veient els seus contes convertits en dibuixos gegants. Les edicions anteriors dels llibres gegants s'han exposat al claustró.

Petits i grans s'han unit als il·lustradors, que han convertit les històries dels més menuts en dibuixos gegants que formaran part del 22è Llibre Gegant. Més de mig miler d'assistents han demostrat un any més l'arrelament d'aquesta iniciativa, que aquest any ha patit un canvi d'ubicació per les obres de la plaça de Barcelona i s'ha avançat de data per vincular l'activitat a la diada de Sant Jordi.

La cita d'enguany també ha comptat amb la 2a edició del concurs de punts de llibre gegants, confirmant així la seva continuïtat dins la celebració. La presidenta de l'Associació del Llibre Gegant, Gemma Cera, s'ha mostrat més que satisfeta per l'afluència d'enguany a la festa.

Gemma Cera

Parlàvem amb la gent del Museu i han comptabilitzat unes 600 persones quan normalment venien unes 300. La veritat és que estem contentíssims.



De la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat que aquest èxit de participació planteja el dubte de la ubicació de la propera edició.

Xavier Escura

L'única alternativa possible, per no trencar l'àmbit màgic que es crea el dia del Llibre Gegant, és el Claustre del Monestir. Potser el problema se'ns crea l'any vinent a l'hora de decidir on ho fem.





Els més menuts han viscut la màgia de veure en imatges els contes que han escrit. Alguns d'ells han explicat a Cugat.cat l'experiència.

Participants

He vingut amb la meva veïna i hem fet un conte juntes. / Està bé perquè així els nens s'entretenen. / M'he inventat una història, l'he portat a pintar i ara l'he portat a assecar.






L'edició d'enguany també ha comptat amb un ball dels gegants Joan i Marieta que ha embaladit els més petits. Després de la Festa del Llibre Gegant, cal esperar fins a finals de juny per saber el guanyador del concurs de punts de llibre gegants i per veure exposat el llibre d'enguany a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.