Òmnium presenta els guanyadors del Premi de Narrativa Pere Ferrer


  • Comparteix:

Els guanyadors, al Monestir

Els guanyadors, al Monestir

Mireia Márquez per 'Perill al Monestir', Mireia Laplaza per 'Ulls innocents' i Chaima Essousi per 'La Sagrada solitud' són les guanyadores del 8è Premi Pere Ferrer de narrativa que organitza Òmnium Cultural. Els guardons s'han completat amb accèssits a alguns dels participants de les tres categories que han participat.

El Monestir ha estat el protagonista en el relat guanyador del primer cicle de secundària del Premi Pere Ferrer. Ambientat en l'Edat Mitjana, Mireia Márquez ha relatat la vida de l'època. L'alumna de l'Àgora Centre d'Estudis ha manifestat que aquest premi suposa un reconeixement i un petit pas per ser escriptora.

Mireia Márquez

Estic molt contenta perquè mai havia guanyat un premi i és un reconeixement.


La Guerra Civil és l'escenari d''Ulls innocents', una història que narra la caiguda d'una bomba a una escola on el protagonista és un nen que descobreix entre les runes el seu germà mort. Mireia Laplaza, de l'escola El Pinar, ha estat la guanyadora del primer premi del segon cicle de secundària.

De la seva banda, l'amor és el tema principal del relat de Chaima Essousi, estudiant de l'institut Joaquima Pla i Farreras. 'La Sagrada solitud' mostra un amor impossible on un dels protagonistes és Gaudí. La guanyadora de la categoria de batxillerat ha explicat que el seu argument va néixer en una classe d'història de l'art.

Chaima Essoussi

Estava donant a història de l'art Gaudí i vaig pensar que seria un bon tema.


Adrià Tejedor amb el relat 'Vida amb els musulmans' i 'Una vida imaginària d'Adrià Corral s'han emportat els accèssits del primer cicle de secundària. En el segon cicle els afortunats han estat Xavier Falai per 'Jo hi vaig ser', Laura Alguiró amb 'Camí de la llibertat' i Griselda Ballester per 'Bona tarda xicot'. Els accèssits els han completat ' José Alejandro Santa Maria amb 'Extermunció' i 'Silenci' d'Ariadna Puig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.