Ignasi Bea presenta '¡En cristiano! Policia i Guàrdia Civil contra la llengua catalana'


  • Comparteix:

Portada del llibre de Bea

Portada del llibre de Bea

El primer llibre d'Ignasi Bea '¡En cristiano! Policia i Guàrdia Civil contra la llengua catalana' (Cossetània edicions) es presenta aquest dijous al Terra Dolça. Es tracta d'un recull de testimonis que han patit casos de discriminació lingüística arreu dels Països Catalans quan han usat el català amb les forces de seguretat espanyoles. La presentació serà a partir de les vuit del vespre.

L'obra parla de 13 casos registrats entre el 1996 i el 2012, a excepció dels dos darrers, ocorreguts en els darrers anys del franquisme. L'autor ha considerat convenient incloure episodis de la dictadura per mostrar la cara més quotidiana de la repressió al català durant un dels seus períodes més àlgids.

Bea, de 28 anys, és llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), postgrau en Història Contemporània i, actualment, doctorant en Història Política i Social. Ha escrit en revistes com 'Icària', 'Papers de l'Arxiu Històric del Poblenou' i 'Gazeta'. Des de 2011, és regidor de la CUP a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.