Veu la llum un disc amb peces inèdites de Pau Casals i Victòria dels Àngels


  • Comparteix:

Un dels moments de la presentació del disc / Font: Localpres

Un dels moments de la presentació del disc / Font: Localpres

Les fundacions Pau Casals i Victoria de los Ángeles han unit la música d'ambdós artistes en un àlbum que consta de peces inèdites a Catalunya interpretades per joves talents. El projecte ha tirat endavant de la mà de la discogràfica Columna Música i ha estat supervisat per la vídua de Pau Casals.

El disc 'Pau & Victoria', que s'ha presentat aquest diumenge al Teatre-Auditori, està format per dos àlbums. El primer consta d'enregistraments històrics de Pau Casals i Victòria dels Àngels, alguns dels quals són inèdits o de localització gairebé impossible. El segon disc presenta diverses peces de Pau Casals interpretades per joves talents, alguns del quals estan becats per la Fundació Victoria de los Ángeles. La idea que gent jove interpretés la música de Pau Casals sorgeix de la voluntat de Marta Casals per homenatjar el seu marit i promulgar l'ajuda als joves.

Marta Casals

És molt natural que se'l recordi. És magnífic i sobretot amb la seva música. És la primera vega que s'escoltaran aquestes cançons. Que ho faci gent jove era molt important per a ell.


De la seva banda, la presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles, Helena Mora, ha remarcat l'estreta relació entre els dos artistes i la necessitat de fer un recull conjunt de les seves obres.

Helena Mora

La seva manera d'entendre la música i admiració mútua ens va fer pensar que era molt important de fer un document que reflectís aquesta unió i aquesta estimació per la música.


L'acte de presentació ha comptat amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, que també ha recordat la vinculació de la soprano Victòria dels Àngels amb la nostra ciutat.

Mercè Conesa

Victòria dels Àngels va estar vinculada a Sant Cugat els darrers anys de la seva vida. Com a ciutat hem tingut l'oportunitat de poder acollir la seva fundació.


Durant l'acte, alguns dels joves talents que han participat al disc han interpretat peces d'aquest treball. A més, la presentació ha comptat amb la projecció d'imatges dels dos artistes internacionals.










  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.