Lucas Peire estrenarà 'Al llindar del fum', la seva òpera prima


  • Comparteix:

El compositor santcugatenc Lucas Peire / Foto: Pol Marzà

El compositor santcugatenc Lucas Peire / Foto: Pol Marzà

El compositor santcugatenc Lucas Peire estrenarà la seva primera òpera aquest divendres a les vuit del vespre a l'Institut del Teatre. L'obra porta per títol 'Al llindar del fum' i té la participació del director del Conservatori, Carles Miró, que assumeix la direcció musical de l'espectacle. També es representarà dissabte i diumenge al mateix espai.

L'òpera prima de Peire va néixer com el seu projecte de fi de carrera, que ha cursat a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Amb la intenció que l'obra no es quedés només com un treball per als estudis, Peire ha buscat directors, intèrprets i tècnics perquè donin forma al muntatge i el portin a l'escenari. 'Al llindar del fum' tindrà Josep Sala a la direcció escènica i Carles Miró a la direcció musical.

Peire ha agraït la col·laboració de molts músics que l'han ajudat a tirar endavant el projecte i ha ressaltat que el repte més gran ha estat escriure gairebé una hora de música sense que perdés ritme.

Lucas Peire

La dificultat més gran ha estat que la música no perdés ritme durant tota una hora.


La soprano Susana Torregrosa, el tenor José Luis González i el baríton Néstor Pindado també formaran part de la representació. L'òpera és una obra de cambra per a 'ensemble' i electrònica que es representarà aquest divendres, dissabte i diumenge al Teatre Estudi de l'Institut del Teatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.