Sant Cugat recull a Madrid el premi com a municipi més transparent de l'Estat


Temes relacionats

Sant Cugat, l'ajuntament més transparent de l'Estat segons Transparència Internacional (23/jul/09)


  • Comparteix:

Ajuntament de Sant Cugat

Ajuntament de Sant Cugat

Una delegació santcugatenca encapçalada per l'alcalde, Lluís Recoder, rep avui a Madrid el premi de l'ONG Transparència Internacional que distingeix l'Ajuntament de Sant Cugat com el més transparent de l'Estat espanyol. Sant Cugat va obtenir la primera posició del rànquing, amb una puntuació de 98,8 punts sobre 100. Mataró, amb 97,5 punts, i Sabadell, amb 93'8, són el segon i tercer municipis catalans del rànquing.

La llista de Transparència Internacional valora el grau de transparència dels ajuntaments en cinc àmbits. En informació sobre la corporació municipal, Sant Cugat obté 94,1 punts sobre 100 i és el 20è municipi del rànquing estatal. En les altres quatre variables -relacions amb la ciutadania, transparència econòmico-financera, transparència en la contractació de serveis i transparència en urbanisme i obres públiques- Sant Cugat obté la màxima puntuació, 100 punts sobre 100.

L'Ajuntament de Sant Cugat se situa en el primer lloc d'una classificació que té en compte els 110 principals municipis de l'Estat espanyol. La metodologia emprada per Transparència Internacional inclou una primera valoració externa i un qüestionari que els mateixos ajuntaments han hagut d'omplir. L'ONG puntua els municipis en funció d'una vuitantena de variables i atorga doble puntuació si la informació d'un indicador està publicada a la web de l'ajuntament.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat que aquest premi és un reconeixement a una tasca iniciada ja fa temps per millorar la gestió de la ciutat.

Lluís Recoder

El premi és una reconeixement a una feina que hem començat ja fa temps i que pretén millorar la gestió en aquest temps on les administracions públiques no podem seguir fent les coses com les hem fet sempre.






Sant Cugat va conèixer al juliol la distinció com a municipi més transparent de l'Estat. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, va dir aleshores que la transparència és indispensable per aplicar el model de gestió econòmica pel qual aposta l'Ajuntament.

Jordi Joly

És una base fonamental per alimentar el model de gestió pel qual apostem des de l'Ajuntament.



L’obtenció d’aquest premi s’afegeix al guardó que l’Institut Europeu del Sector Públic ha atorgat recentment a l’Ajuntament per la seva bona gestió econòmica.

Transparència Internacional és una organització no governamental, amb seu a Berlín i 90 delegacions arreu del món, que es va crear el 1993 per combatre la corrupció.



  • Comparteix:

COMENTARIS

www.santcugat.cat/ITA

mesinfo. Enviat el 23/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.