La T-Mobilitat substituirà l'actual sistema tarifari de transport al 2015


Temes relacionats

Sant Cugat s'adhereix a la futura T-Mobilitat (21/set/13)


  • Comparteix:

Les línies de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) incorporaran la T-Mobilitat

Les línies de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) incorporaran la T-Mobilitat

La Generalitat dóna llum verda al projecte T-Mobilitat, un nou sistema de targeta única per al transport públic que adaptarà el preu dels viatges a la mobilitat real de cada ciutadà. El pla, amb un pressupost inicial de 60 milions d'euros, substituirà del tot l'actual sistema tarifari de l'àrea de Barcelona i està previst que començi a funcionar durant el 2015.

La T-Mobilitat substituirà els títols de transport actuals per una única targeta amb xip electrònic. La intenció del projecte és adaptar els preus del transport als desplaçaments de cada ciutadà i introduir els descomptes per ús. L'usuari també podrà decidir el mètode de pagament, ja sigui prepagament, domiciliació bancària i recàrrega per Internet.

El projecte afecta les 74 empreses de transport que conformen l'actual sistema tarifari de l'àrea de Barcelona, a més de 326 estacions ferroviàries i 1.338 màquines de venda de bitllets.

El govern preveu tirar endavant la proposta a través de la participació del sector privat. Un concurs públic internacional servirà per designar l'empresa que es farà càrrec del projecte. Està previst que l'adjudicació del contracte es faci a finals de primer semestre del 2014. Aleshores començarà la tasca de substitució de la maquinària i programari actuals pels nous sistemes de la T-Mobilitat.

L'Ajuntament va signar els acords per adherir-se a aquest projecte a finals de setembre. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, la T-Mobilitat pot suposar una alternativa a la integració del municipi a l'actual zona 1 tarifària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.