Ernest Maragall justifica que totes les escoles facin la tercera hora de castellà per 'l'autonomia dels centres'


Temes relacionats

La CUP qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles i critica ERC (23/oct/08)

Intel·lectuals santcugatencs reaccionen de manera diversa davant les tres hores de castellà que fan les escoles (21/oct/08)

Només ERC qüestiona la tercera hora de castellà a les escoles (17/oct/08)

L'equip de govern respecta la decisió de les escoles d'aplicar una tercera hora de castellà (16/oct/08)

La Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat veu bé la tercera hora de castellà (16/oct/08)

Tots els CEIP de Sant Cugat apliquen 'de facto' la tercera hora de castellà (16/oct/08)


  • Comparteix:

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, considera que el fet que totes les escoles públiques de la ciutat apliquin 'de facto' la tercera hora de castellà és un 'cas explícit d'aplicació del principi d'autonomia de centre'. Amb la normativa vigent, Maragall assegura que 's'ha aconseguit que el govern estatal no pugui decidir' sobre l'aplicació de la tercera hora.

Cugat.cat avançava la setmana passada que totes les escoles públiques de Sant Cugat fan tres o més hores de castellà, tot i que afirmen que no ho fan per aplicar el decret del govern espanyol. Les declaracions dels centres contrasta amb la reacció de les escoles quan es va publicar el decret, quan asseguraven que una tercera hora de castellà no era necessària.

En ser preguntat sobre aquesta realitat durant una conferència aquest dijous a Sant Cugat, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha justificat la situació de la ciutat apel·lant al 'principi d'autonomia de centre'.

Ernest Maragall

És un cas explícit del principi d'autonomia de centre.


Maragall també ha defensat la resposta que ha proporcionat la directora del CEIP Joan Maragall, Elvira Güell, durant la xerrada, que ha assegurat que 'l'article aparegut aquesta setmana al Diari de Sant Cugat' sobre la tercera hora és una informació 'en contra d'un partit determinat' i que 's'ha polititzat la qüestió'.

Elvira Güell

Ens hagués agradat que algú ens hagués preguntat perquè fem la tercera hora. Crec que l'article està fet en contra d'un partit i que s'ha polititzat la qüestió.


Elvira Güell ha explicat que el centre on treballa fa la tercera hora de castellà per omplir la sisena hora diària i que no hi ha cap decret.

Cugat.cat ha consultat totes les escoles públiques de la ciutat per elaborar les informacions publicades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.