Boix (ICV): 'No tornarem a fer de claca de l'alcalde sobre Torre Negra perquè ell en faci un ús partidista'


Temes relacionats

PSC: 'Recoder utilitza Torre Negra amb finalitats partidistes' (12/mar/09)

Recoder i Trias pressionen la Generalitat perquè aprovi la declaració de parc natural per a Collserola de forma 'immediata' (11/mar/09)


  • Comparteix:

Boix, a l'esquerra, amb el president d'ICV, Joan Calderón

Boix, a l'esquerra, amb el president d'ICV, Joan Calderón

ICV-EUiA assegura que CiU no té cap credibilitat per 'donar lliçons' a la resta de partits sobre la protecció de Collserola i recorda que la federació nacionalista, en l'últim govern de Jordi Pujol, es va oposar a la declaració de la serra com a parc natural. En resposta a les paraules de l'alcalde i Xavier Trias, que van pressionar la Generalitat perquè aprovés la declaració de parc natural 'de forma immediata', el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha anunciat que la seva formació no tornarà a 'fer de claca' de Lluís Recoder.

Boix ha advertit del canvi de to que adoptarà ICV-EUiA a partir d'ara i ha anunciat a l'alcalde, Lluís Recoder, que no podrà tornar a comptar amb la formació ecosocialista per 'teatralitzar' el consens sobre la protecció de Torre Negra i Collserola. El portaveu d'Iniciativa ha carregat contra la utilització 'partidista' de la protecció d'aquests espais naturals que, segons diu, està fent l'alcalde i CiU.

Xavier Boix

No tornarem a fer de claca de Recoder. No tornarem a sortir en rodes de premsa donant suport a les polítiques de l'alcalde. Que no compti amb nosaltres per fer-ne ús partidista.


En aquest sentit, Boix ha llegit una declaració del diputat de CiU Josep Rull al Parlament, quan el seu grup -que donava suport al govern de la Generalitat- va rebutjar una proposició no de llei d'ICV que proposava, precisament, la declaració de parc natural per a Collserola. El portaveu ecosocialista recorda que és un govern amb la presència d'ICV el que permetrà fer realitat el parc natural i afirma que CiU no té 'cap credibilitat' quan es refereix a la protecció de Collserola.

Xavier Boix

CiU i Recoder no tenen cap credibilitat per donar lliçons als altres partits. Ells es van oposar a declarar el parc natural el 2003.



Els ecosocialistes també han exigit al govern municipal que sigui coherent amb la seva postura sobre Torre Negra i impulsi, també a Can Busquets, una requalificació per evitar la urbanització d'aquest sector forestal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.