Sant Cugat reemprèn la protecció de Torre Negra


  • Comparteix:

Imatge de la Masia de la Torre Negra

Imatge de la Masia de la Torre Negra

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns els primers tràmits per protegir de nou Torre Negra de la construcció. Es tracta dels informes ambientals i de la proposta de vial que permetran requalificar el sector com a sòl no urbanitzable ordinari. Tots els grups del consistori han donat suport a la proposta, a excepció del PP, que s'ha abstingut.

Aquesta primera actuació del ple respon a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava la qualificació de Torre Negra com a sòl no urbanitzable d'especial protecció, però que instava el consistori a declarar-ho com a sòl no urbanitzable ordinari.

Amb aquest tràmit el ple ha aprovat els informes ambientals que demostren que la zona té suficient valor com per ser protegida. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Són nombrosos els estudis que avalen els valors naturals de la Torre Negra. Valors objectius, la preservació dels quals farà de Sant Cugat una ciutat millor.




El ple també ha aprovat la proposta de vial que servirà de tancament de la ciutat i d'alternativa a la Ronda Sud, un altre dels requeriments de la sentència.



D'aquesta manera, el vial passarà per darrere del Centre Borja i de l'escola Europa. Tots els grups del consistori han donat suport a aquesta proposta, a excepció del PP, que s'ha abstingut.

Xavier Boix és el portaveu d'ICV-EUiA,

Xavier Boix

Calia escollir la millor alternativa. Aquesta és la millor perquè donarà solucions a la mobilitat i és respectuosa.





Una vegada aprovats els estudis ambientals, ara haurà de ser l'Oficina Tècnica d'Avaluació Ambiental qui doni el vistiplau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.