Suport del ple a la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya


Temes relacionats

Sant Cugat dóna avui l'aval polític a la consulta sobiranista amb els vots de CiU, ICV i ERC (19/oct/09)

CiU, ICV i ERC donen suport a una moció a favor de la consulta sobre la sobirania de Catalunya (16/oct/09)

La plataforma avala la moció i destaca que Sant Cugat és la ciutat més poblada que farà la consulta (16/oct/09)

Constituïda la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació (16/set/09)

Jaume Clavell: 'Votaria a favor de la independència si la consulta es fes a Sant Cugat' (11/set/09)

Suport d'entitats nacionalistes i independentistes a una consulta sobre l'autodeterminació ( 9/set/09)

ERC proposa fer a Sant Cugat un referèndum per la independència com el d'Arenys de Munt ( 7/set/09)


  • Comparteix:

CiU, ICV-EUiA i ERC donen suport a la consulta ciutadana sobre la sobirania de Catalunya que impulsa la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació. L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que aquesta moció és una demostració d'escalf moral a una iniciativa de la societat civil, tot i que l'Ajuntament es mantindrà al marge del procés. El PP hi ha votat en contra i el PSC no ha participat en la votació.

La moció ha tirat endavant, tot i que no ha inclòs la referència a 'encoratjar' la societat civil a organitzar la consulta, tal com recollia el primer text consensuat entre CiU, ICV-EUiA i ERC.

L'alcalde i membre de CiU, Lluís Recoder, remarca que el ple ha de donar 'escalf' a les iniciatives ciutadanes com la votació promoguda per la plataforma.

Lluís Recoder

Hi ha entitats que ens demanen el nostre suport i nosaltres els donem l'escalf moral, tot i que ens n'hem de mantenir al marge.




El PSC no ha participat en la votació. El regidor socialista Ferran Villaseñor explica la postura de la seva formació.

Ferran Villaseñor

No votarem en contra d'articles que donen suport a la participació ciutadana però tampoc no votarem a favor d'una finalitat que no compartim.





En el torn d'explicació de vot, el portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha remarcat que la seva formació es posa a disposició dels organitzadors per tirar endavant la consulta. Grangé també ha fet referència a la supressió del terme 'encoratjar' respecte la primera moció consensuada.

Raül Grangé

ERC vol encoratjar la plataforma a tirar endavant la proposta.




El PP i el regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, han votat en contra de la proposta en considerar que no respecta la legalitat. La portaveu popular, Berta Rodríguez, assegura que la moció és una forma indirecta de donar suport a la consulta.

Berta Rodríguez

El fet de dir 'expressa el reconeixement' implica donar-hi suport i no respecta la legislació.




En paral·lel, el PSC ha presentat una moció en suport a l'Estatut del 2006 que ha rebut els vots favorables de CiU i d'ICV-EUiA, els contraris d'ERC, i del PP i del regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero. El regidor independent d'ICV-EUiA, Jaume Massanés, s'hi ha abstingut.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Lamentable posicionament i defensa de lo indefensable per part del PSC.No m'extranya que a Sant Cugat obtinguin el resultat electoral que tenen.Es el reflecxe de l'ombra del President Montilla.

Albert. Enviat el 20/oct/09


El Sr. Ferran Villaseñor del PSC no va entendre res. No es tracta de donar suport a la independència o a l\'autodeterminació. Es tracta de donar suport a un fet democràtic, a la possibilitat de que el poble decideixi què vol ser i cap a on vol anar. Crec que han quedat ben retratats els seus regidors. Espero que els seus votants tindran més capacitat democràtica.

Albert La Porta. Enviat el 20/oct/09


Realment patètic el paper dels socialistes en aquesta història. Com se'ls veu el llautó nacionalista espanyol. Són més espanyolistes que el PP, la diferència és que se n'amaguen perquè són uns acomplexats. El botiflerisme és així. Ni tan sols van tenir pebrots de votar. Quina gent més patètica.

Toni. Enviat el 20/oct/09


Veig que els talibans de la independència segueixen en la seva línia tolerant. Hi han altres projectes vàlids per Catalunya. La gran majoria de catalans i santcugatencs no són independentistes.

Civis. Enviat el 20/oct/09


Civis,que no has vist el resultat de l\'enquesta ?. El 80 per 100 estan a favor. La majoria a que es refereix deu de ser del catalans de fora de catalunya i d\'España.Vosaltres si que sou els talibans del catalanisme.

Quim. Enviat el 20/oct/09


Veig que els talibans de la DEPENDÈNCIA segueixen en la seva línia nacionalista espanyola. Volen una Catalunya sotmesa a Espanya fins a la fi del món només perquè ells són traïdors al seu país i volen que tots siguem com ells per no veure's posats en evidència. La major part dels santcugatencs són independentistes. La major part de la gent de CiU és independentista, i CiU és majoria sempre. Sempre, mal que els pesi als espanyolistes del PSC. Una altra cosa és la covarda direcció de CiU.

Toni. Enviat el 21/oct/09


No entenc com el tripartit goberna amb PSC. Que no veuen que son anticatalans, que el sr. Villaseñor fa tot el que li diu el sr. Montilla i a la vegada aquest, el que li mana el sr. Zapatero. Anem bé!! Feliçitats alcalde per la seva exposició, i gràcies sr. Grangé pel seu recolçament al dret a decidir dels catalans, surti el que surti...

ariadna. Enviat el 25/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.