L'organització de la consulta del 13-D busca una participació 'molt superior' al 10%


Temes relacionats

Suport de Joan Laporta a la consulta sobre la independència de Catalunya a Sant Cugat (24/nov/09)

Sant Cugat marcarà l'èxit o el fracàs del 13-D, segons la Coordinadora per la consulta (22/nov/09)

La primera jornada de vot anticipat del 13-D aconsegueix un vot cada dos minuts (21/nov/09)

Compte enrere per a la consulta a Sant Cugat sobre la independència de Catalunya (16/nov/09)

L'Ajuntament no podrà ajudar a difondre la consulta sobre la independència perquè la llei ho impedeix ( 2/nov/09)

La Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació proposarà observadors locals pel dia de la consulta (26/oct/09)

Suport del ple a la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya (20/oct/09)

Sant Cugat dóna avui l'aval polític a la consulta sobiranista amb els vots de CiU, ICV i ERC (19/oct/09)

CiU, ICV i ERC donen suport a una moció a favor de la consulta sobre la sobirania de Catalunya (16/oct/09)

La plataforma avala la moció i destaca que Sant Cugat és la ciutat més poblada que farà la consulta (16/oct/09)

La Plataforma per a l'Autodeterminació vol fer la consulta el 13 de desembre ( 8/oct/09)

Constituïda la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació (16/set/09)


  • Comparteix:

La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació reconeix que una participació del 10% en la consulta sobre la sobirania de Catalunya a Sant Cugat seria 'negativa'. Ho han explicat els responsables de l'entitat en una roda de premsa aquest dilluns al Terra Dolça, on han confirmat que l'acte final de la campanya del referèndum es farà l'11 de desembre a la nostra ciutat, tot i que la ubicació està per confirmar. La plataforma local, que ja suma prop de 900 adherits, es marca l'objectiu d'aconseguir entre 12.000 i 13.000 euros, dels quals ja ha n'ha recollit 5.500, per fer una campanya i una consulta amb garanties.

La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació ha posat èmfasi en les peculiaritats de Sant Cugat com a municipi residencial i extens en el territori, i en les dificultats que té per fer arribar la consulta a la població. L'entitat ha confirmat que la nostra ciutat acollirà l'acte final de la campanya, motiu pel qual ha reconegut que el focus d'atenció del dia 13 estarà posat a Sant Cugat.

El portaveu de la plataforma santcugatenca, Víctor Alexandre, ha xifrat per primer cop una participació que l'entitat consideraria 'negativa'.

Víctor Alexandre

És un repte molt gran, si només obtenim un 10% no ho considereren gens positiu. Com més s'apropa la data, l'interès també creix.


La coordinadora nacional de la consulta ha participat a la roda de premsa i ha reiterat que Sant Cugat, amb 60.000 habitants amb dret a vot, serà el municipi més gran dels 161 que duran a terme la consulta el dia 13. Això suposa una població amb dret a vot de més de 700.000 persones, superior a països de la Unió Europea com Luxemburg i Malta. Un fet que la coordinadora assegura que els permetrà internacionalitzar la consulta.

El membre de la coordinadora Uriel Bertran ha explicat que Sant Cugat és un símbol de la dimensió que ha agafat el referèndum.

Uriel Bertran

Ens trobem en una ciutat de 60.000 electors, un símbol de la dimensió de la consulta, que ha superat totes les previsions de la coordinadora.


A Sant Cugat poden votar totes les persones censades a Sant Cugat majors de 16 anys només amb el DNI en cas que aquest especifiqui el domicili a la ciutat. Si el document no inclou l'adreça de la nostra ciutat, també cal portar el certificat d'empadronament. El vot per avançat es pot dur a terme dilluns i dimarts entre les cinc de la tarda i les nou del vespre, i dissabte i diumenge de dotze a dues del migdia.

Aquest dilluns han votat 62 persones més, entre les quals hi ha l'exconseller i exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Carles Solà, que se sumen al centenar que ja han votat aquest cap de setmana.

Encara es desconeix on la coordinadora centralitzarà les dades i el recompte de vots de la consulta del desembre. Tot i això, el Club Muntanyenc (CMSC) acollirà una sala de premsa amb tota la informació local sobre el referèndum.

Bertran ha explicat que les properes onades de consultes a Catalunya es faran el febrer i l'abril. El càlcul aproximat que ha fet la coordinadora és que fins l'abril podrien haver passat pel referèndum uns 400 municipis.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Potser ha arribat l'hora de reflexionar, primer sobre la independència mateixa i el que comporta. Un punt d'inici pot ser http://eldecaleg.page.tl/ . Després cal també reflexionar sobre què estan fent els organitzadors, car tota aquesta feina col·losal, immensa, arriscada, te punts febles, i un d'ells l'han causat ells mateixos fruit d'un dogmatisme inconcebible a aquestes alçades de la partida d'escacs. Usar el mapa dels Països Catalans en comptes del de Catalunya és una ficada de pota igual de col·losal que la feina feta. Hi ha cap poble valencià que faci una consulta?. Alimentarà una corrent fortísima d'anticatalanisme imperialista (aquest cop amb raó). Arrossegaria València i Mallorca vers Espanya, en una hipotètica consulta?....., aquestes i moltes altres preguntes només tenen una resposta, el fracàs. Ni en Rubalcaba infiltrat a l'organització ho hauria fet millor.

Circap. Enviat el 24/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.