Acord CiU-ERC pel pressupost 2010, que prioritza les polítiques socials i la reactivació econòmica


Temes relacionats

Sorea tornarà 15 milions d'euros a l'Ajuntament per una interpretació 'errònia' de la concessió (20/des/09)

El pressupost del 2010 serà un 2,5% inferior al d'enguany (11/des/09)

El pressupost del 2010 serà un 2,5% inferior al d'enguany (11/des/09)

Lluís Recoder: 'És el primer cop des que sóc alcalde que fem un pressupost amb menys diners que l'any anterior' (30/nov/09)


  • Comparteix:

Recoder i Grangé, durant la roda de premsa on han explicat l'acord

Recoder i Grangé, durant la roda de premsa on han explicat l'acord

El pressupost per al 2010 - amb el vot de CiU, a l'equip de govern, i d'ERC, a l'oposició - prioritza la reactivació econòmica i les polítiques socials per afrontar la crisi. El pressupost ordinari, un 2,4% inferior al d'aquest any, inclou una bossa de 700.000 euros per cobrir necessitats socials derivades de la crisi i una de 200.000 de promoció de la petita i mitjana empresa. La inversió dels comptes supera els 45 milions, un 10% més que l'any passat, que es destinaran principalment a habitatge protegit.

El pressupost ordinari de l'Ajuntament es queda en 93,7 milions euros, un 2,4% menys que en l'exercici d'aquest any. Per prioritzar les polítiques socials, la reactivació econòmica i l'educació, es fa una contenció en despeses com recursos interns de l'administració i, en canvi, no veuran reduïdes les seves partides àrees com Polítiques Socials, Territori, Mobilitat, Cultura, Esports, Educació i Joventut.

Tot i la crisi, la inversió se situa en 45 milions, un 10 % més que en l'exercici d'aquest any, i es repartirà, essencialment, entre projectes relacionats amb habitatge social, gent gran, equipaments i obra pública. En aquest capítol, hi sobresurten els 28 milions dedicats a pisos protegits, els poc més de dos milions i mig a les obres de l'Escola de Música i el gairebé milió i mig a la construcció d'una rotonda a l'avinguda de Pompeu Fabra.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat les dues prioritats dels comptes de l'any vinent.

Lluís Recoder

Potenciem la funció de l'Ajuntament com a garant de cohesió social i com a actor de reactivació econòmica.


Des d'ERC, el seu portaveu, Raül Grangé, ha argumentat el suport als comptes perquè són uns números que pretenen que 'la crisi afecti el menys possible la ciutadania'. Com a punts favorables per dir 'sí' als pressupostos, Grangé ha enumerat els impulsos a l'arranjament de la Floresta, a l'oci juvenil, a la normalització lingüística i a la divulgació de Torre Negra com a nou espai del parc natural de Collserola.

El portaveu republicà també ha destacat la inclusió de criteris de banca ètica per a la gestió d'una part dels comptes locals.

Raül Grangé

La ciutadania ha vist que l'entorn financer no es regeix per l'ètica. Per ara, l'Ajuntament operarà partides a través de la banca ètica.




Recoder ha assegurat que encara és 'massa aviat' per determinar com condicionaran els pressupostos els 15 milions d'euros que Sorea ha de retornar a l'Ajuntament en els tres anys vinents.



  • Comparteix:

COMENTARIS

QuoVadis ERC ?

Joanet. Enviat el 26/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.