El Santcugatribuna tindrà més dones com a ponents


  • Comparteix:

Fòrum empresarial Santcugatribuna

Fòrum empresarial Santcugatribuna

El fòrum Santcugatribuna tindrà una major presència de ponents femenines. El ple municipal s'ha compromès amb una declaració institucional a afavorir la presència de dones a l'espai empresarial i a dedicar una junta de portaveus a fer una 'lectura crítica i constructiva' de l'activitat del Santcugatribuna. Tots els grups també han donat suport a establir un nou model econòmic, ecològic i equitatiu a la ciutat amb motiu del Dia Internacional de la Dona i a convocar un concurs de cartells per la commemoració.

La proposta recull que el Santcugatribuna ha d'eixamplar les relacions amb els agents econòmics de la ciutat i el diàleg i la cooperació entre la iniciativa pública i privada. A més, el text, que compta amb el suport de tots els grups, creu que el fòrum empresarial ha d'esdevenir un observatori privilegiat de la realitat econòmica i social de la ciutat.

La moció original del PSC i ICV-EUiA explica que dels 29 ponents que han passat per l'espai econòmic des del 2003, només dos han estat dones. Amb motiu del Dia de la Dona, que es commemora el 8 de març, el ple ha acordat afavorir la presència de ponents femenines. Ho explica el regidor del PSC Àlvar Roda.

Àlvar Roda

Afavorir la presència de ponents femenines i dedicar una junta de portaveus a la tasca del fòrum.


D'altra banda, tots els grups amb representació al consistori han aprovat una declaració institucional que recull dues propostes, una d'ICV-EUiA i una dels ecosocialistes amb el PSC i ERC. La moció originària d'ICV-EUiA promou un nou model econòmic, ecològic i equitatiu pel Dia Internacional de la Dona. El document aposta perquè la ciutat adopti mesures positives per afavorir l'accés de la dona als llocs de treball, per la no discriminació salarial i per un salari just. A més, el text també demana formació especialitzada per les dones i la reconversió dels sectors tradicionals, com la construcció i l'automòbil, per la feminització d'aquests llocs de treball. Escoltem la regidora socialista, Pilar Gorina.

Pilar Gorina

Cal prendre mesures concretes encaminades a la conciliació del temps de treball i familiar.



Aquest text també inclou la proposta de les tres formacions d'esquerres de la ciutat de convocar un concurs de cartells anual amb motiu del Dia de la Dona i amb la col·laboració de l'Escola d'Art de Sant Cugat. La publicitat institucional d'aquesta jornada tindrà com a base el cartell guanyador del concurs, que es convocarà abans del febrer de l'any que ve.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Felicitats a Sant Cugat Tribuna, per adonar-se d\\'aquesta manca d\\'igualtat tant en els seu consell com per la finalitat que ha de donar com associació, ara si us plau no comencin a dir ,que no troben dones per conferencies interessants, perquè evidentment el mon empresarial ha estat molts anys fet per homes, per tant ara es hora de no queixar-se i amb aquest nou propòsit posar-se a treballar.

Montse V. Enviat el 19/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.