La CUP exigeix a l'Ajuntament que retiri l'anunci contra la llei del cinema que emet Cinesa


Temes relacionats

Recoder insta la Generalitat a contrarestar els exhibidors amb un anunci a favor de la llei catalana del cinema ( 6/mai/10)

Les sales de cinema locals se sumen a la projecció de l'espot contra la Llei del Cinema ( 5/mai/10)

Cinesa fa marxa enrere i es veu obligada a obrir perquè ocupa un equipament municipal ( 2/feb/10)


  • Comparteix:

Les sales de cinema de la ciutat emeten l'anunci en contra la Llei del Cinema de Catalunya

Les sales de cinema de la ciutat emeten l'anunci en contra la Llei del Cinema de Catalunya

La secció local de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) considera 'demagògica' la campanya engegada per les empreses exhibidores de cinema en contra de la Llei del Cinema de Catalunya. La formació independentista considera inacceptable que un espai municipal, com és el local que ocupen els cinemes Cinesa, emeti l'espot contrari a aquesta llei en tràmit parlamentari. Per això insten l'Ajuntament a demanar la seva retirada. La CUP acusa les grans multinacionals del sector d'amagar el veritable motiu de la crisi de públic 'fent demagògia' amb la qüestió lingüística.

La CUP considera que l'anunci és un atac a la llengua catalana i creu que la llei del cinema 'ha fet el que havia de fer'.

Un dels membres de la CUP, Guim Pros, ha traslladat a Cugat.cat el malestar de la candidatura per l'anunci i ha exigit a l'Ajuntament que el retiri de Cinesa, ja que té una concessió pública per utilitzar un espai municipal.

Guim Pros

Des de la CUP no ens sembla bé que Cinesa emeti un anunci que va contra la llengua catalana. Demanem que l'Ajuntament el retiri.


Segons la candidatura, el cinema ha de tenir un sentit públic i popular al servei de la cultura i no regir-se per les lleis de l'oferta i la demanda. En aquest sentit, proposen la creació a Sant Cugat d'una filmoteca que vetlli per una cartellera 'de qualitat i que aporti idees a la societat'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

I que no renovin la concessió a Cinesa!

Xavier Miralles. Enviat el 15/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.