L'alcalde del Papiol afirma que la vinculació de Sant Cugat i Valldoreix amb l'ermita de la Salut és només 'sentimental'


Temes relacionats

La Generalitat situa l'ermita de la Salut només al terme municipal del Papiol ( 8/oct/10)


  • Comparteix:

La Generalitat situa l'ermita de la Salut només en el terme municipal d'El Papiol

La Generalitat situa l'ermita de la Salut només en el terme municipal d'El Papiol

L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, considera que la reclamació de l'ermita de la Salut per part de Sant Cugat i Valldoreix és 'purament sentimental' i assegura 'no hi ha cap dubte que les claus les ha tingut històricament el Papiol'. Vilà diu que independentment de la resolució del recurs que han presentat l'Ajuntament i l'EMD vol mantenir les bones relacions que tenen els dos municipis.

L'ermita de la Salut és per als santcugatencs i valldoreixencs com la Sagrada Família per a tots els catalans. Així s'ha expressat l'alcalde del Papiol, Albert Vilà, en una entrevista a Cugat.cat, on ha dit entendre que els veïns sentin seva aquesta ermita. També ha assegurat que la resolució de la Generalitat de situar l'ermita de la Salut només al seu terme municipal és 'totalment clara' i que l'única cosa que ha fet el govern és 'posar els punts sobre les is' i delimitar les ratlles dels territoris municipals, una acció que, històricament, no havia fet.

L'alcalde del Papiol entén que tant Sant Cugat com Valldoreix reclamin el 50% de l'ermita, però desplega els arguments històrics que fan que aquesta pertanyi a la seva ciutat. 'El indicis són clars', diu Vilà.

Albert Vilà

L'administració de manteniment, la custòdia i la possessió de l'ermita ha estat sempre de l'església de Santa Eulàlia d'El Papiol.


Els arguments papiolencs són, bàsicament, històrics i es remunten a l'origen de l'ermita, que es troba en l'església de Santa Eulàlia del Papiol. Albert Vilà, a més, ha apuntat que el manteniment i la possessió de l'ermita sempre han estat vinculades al seu terme municipal.

L'Ajuntament santcugatenc i l'EMD de Valldoreix han anunciat aquest divendres que recorreran la decisió de la Generalitat i s'han mostrat sorpresos per la modificació que ha fet el Govern. L'alcalde del Papiol ha expressat que no volia arribar 'fins a aquesta situació' i que vol continuar mantenint bona relació amb l'alcalde, Lluís Recoder; la tinenta d'alcalde de Terrotori, Mercè Conesa, i la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu. 'No hi haurà cap problema, sigui quina sigui la resolució final', ha clausurat Vilà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.