Requejo: 'Declarant la independència encara no serem independents'


  • Comparteix:

La generació actual serà testimoni de la independència de Catalunya, segons el politòleg Ferran Requejo, que veu factible la secessió 'guanyant la batalla de la legitimitat i no la batalla de la legalitat'. Tot i això, Requejo s'ha mostrat realista i ha afegit que 'hi ha molta feina a fer abans de plantejar la independència'. El catedràtic ha fet aquestes reflexions durant la conferència 'Models democràtics d'acomodació del pluralisme nacional' a Sant Cugat.

Ferran Requejo ha diferenciat l'independentisme, en augment els últims anys, de l'assoliment de la independència, que podrà ser una realitat quan s'aconsegueixin 'aliats europeus i internacionals que legitimin la condició d'estat' a Catalunya.

Aquests són els requisits que ha de buscar Catalunya per caminar cap a la independència. Ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat.

Ferran Requejo

Es pensen que declarant la independència serem independents. Et cal una majoria social independent i legitimitat europea i internacional.


Tot i això, Ferran Requejo creu que l'independentisme no es traduirà en més diputats independentistes en les properes eleccions del 28 de novembre, ja que augura un govern de CiU en solitari que es preocuparà de 'consolidar-se al govern abans d'arriscar per les pressions a favor de l'independentisme'.

Requejo ha descartat també el federalisme com a opció a Catalunya. També ha augurat un decreixement del moviment independentista que podrà tornar a florir quan la societat es 'decebi' de la negativa espanyola al concert econòmic que proposarà CiU si governa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.