Colldeforns (PSC): 'Tres o quatre anys per publicar les balances fiscals és massa temps'


Temes relacionats

Segons Colldeforns, s'ha malinterpretat Zapatero sobre l'emissió de deute (22/gen/11)

Colldeforns (PSC): 'No és moment per a un grup parlamentari propi' ( 7/des/10)


  • Comparteix:

Montserrat Colldeforns durant una entrevista a Cugat.cat

Montserrat Colldeforns durant una entrevista a Cugat.cat

La diputada santcugatenca al Congrés dels Diputats del PSC i vocal de la comissió d'Economia i Hisenda, Montserrat Colldeforns, assegura que el compromís del govern espanyol de publicar les balances fiscals cada tres anys es queda curt, ja que és un període de temps 'exagerat'. Tot i això, Colldeforns ha explicat que el càlcul de les balances comporta 'una càrrega de treball important' que fa molt difícil fer-les anualment, perquè els mecanismes comptables i administratius de l'Estat espanyol 'no estan prou afinats'. La diputada socialista també ha remarcat que la balança fiscal catalana sempre serà negativa, perquè 'ho ha de ser'.

Montserrat Colldeforns ha fet aquestes declaracions durant una entrevista a Cugat.cat.

Montserrat Colldeforns

Que per saber una cosa que va passar l'any 2009 haguem d'esperar tres o quatre anys és una mica exagerat.



La moció aprovada pel Congrés va ser presentada per ERC i va obtenir el suport de CiU i del PSOE, i insta l'executiu espanyol a donar a conèixer el resultat de les balances fiscals en un període de quatre mesos després de la liquidació dels comptes corresponents, que serà el mes de juny. Colldefons ha destacat que les balances fiscals serviran per explicar les finances d'un any 'atípic' com el 2009.

Montserrat Colldeforns

Cal que les balances fiscals expliquin l'efecte de la crisi, el nou sistema de finançament i la major despesa del govern.


La diputada socialista també ha manifestat que, més enllà de les quantitats, el que és més rellevant per al seu grup és la 'composició' de les despeses. Colldeforns ha explicat que si les despeses són les adequades, aquestes es justifiquen més enllà de les quantitats nominals. En aquest sentit, ha declarat que la balança fiscal catalana sempre haurà de ser negativa, perquè la riquesa de Catalunya ha de servir per finançar les zones més pobres de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.