La CUP, la FTC-IAC i altres entitats aposten per la municipalització dels serveis


  • Comparteix:

Membres de la CUP han presentat les mesures davant del Monestir

Membres de la CUP han presentat les mesures davant del Monestir

Municipalitzar els serveis, assumir un paper actiu en la defensa dels treballadors i no cedir les dades del padró per a expulsions de persones immigrades són tres de les propostes de la CUP per reformular el model econòmic i social de la ciutat. La formació independentista ha presentat aquestes i altres iniciatives en el marc de la campanya 'Escapcem el capitalisme, 15 mesures per sortir de la crisi a nivell local', que ha elaborat conjuntament amb l'Assemblea de Joves (AJSC), el Col·lectiu Antimilitarista (CASC), el Casal La Guitza i el sindicat FTC.

La CUP afirma que cal redistribuir els ingressos del consistori i destinar-ne la partida més gran a les despeses socials. La formació ha destacat que, per fer-ho, cal seguir criteris ètics i evitar convenis com el que el consistori té amb l'empresa Indra, vinculada a la construcció de material militar. També reclamen una borsa d'habitatge amb uns lloguers 'justos' en funció de les rendes dels seus habitants.

La CUP posa èmfasi en la municipalització de serveis que actualment estan a càrrec de companyies privades. D'aquesta manera, afirma que els treballadors tindrien millors condicions laborals i els beneficis, que actualment van a empreses, anirien a parar a l'administració pública.

El membre de la CUP Ignasi Bea ho explica a Cugat.cat.

Ignasi Bea

Tot s'externalitza i es dóna a mans privades amb la manca de control. Per tant, volem posar el fre de mà i fer que el sector públic recuperi el que no hauria d'haver perdut mai.




L'Assemblea de Joves de Sant Cugat, el Col·lectiu Anitmilitarista de la ciutat (CASC), el Casal Popular la Guitza i la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC) han elaborat les mesures conjuntament amb la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.