El ple demana un rebuig definitiu de la Generalitat a l'abocador a Can Fatjó


Temes relacionats

La Generalitat descarta un abocador a Can Fatjó dels Aurons (16/jul/11)

El Parlament rebutja l'abocador de Can Fatjó, tot i el vot contrari de CiU (14/jul/11)

Conesa remarca que CiU s'oposa a l'abocador però demana un posicionament clar de la Generalitat (14/jul/11)

El PSC critica el vot negatiu de CiU a la proposta en contra de l'abocador de Can Fatjó (14/jul/11)


  • Comparteix:

Imatge de l'argilera de Can Fatjó dels Aurons

Imatge de l'argilera de Can Fatjó dels Aurons

Sant Cugat ha reiterat el seu rebuig a la instal·lació d'un abocador a la zona de Can Fatjó del Aurons, a tocar de la ciutat. El ple municipal insta la Generalitat, a través d'una moció del PP aprovada aquest dilluns, a enterrar de manera 'definitiva' aquest equipament per a residus, tot i que el govern, des de la l'Agència Catalana de Residus (ACR), ha descartat que l'espai aculli l'abocador. L'equip de govern ha rebut crítiques perquè el seu partit, CiU, va votar al Parlament en contra d'una moció per impedir aquesta instal·lació.

Tots els grups municipals han donat suport al document dels populars, a excepció de la CUP, que s'ha abstingut en considerar que s'ha d'obrir un debat municipal sobre com gestionar els residus.

Per la seva banda, la regidora del PP Maria Dolors Domènech ha defensat la moció que ha presentat el seu grup i ha explicat els motius del document.

Dolors Domènech

Les extraccions de terres no s'han paralitzat, tot i el pronunciament de l'Agència Catalana de Residus.


Aquesta és la segona vegada que el ple municipal aprova una moció contra l'equipament per a residus. Tot i això, en aquesta ocasió la moció demana que la Generalitat, que ja ha anunciat que descarta Can Fatjó com a ubicació, es pronunciï de manera categòrica i definitiva contra l'abocador. La moció ha arribat després que tots els partits del Parlament, excepte CiU, aprovessin una moció contra la instal·lació de l'equipament a Cerdanyola, fet pel qual l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha rebut crítiques de l'oposició.

En aquest sentit, Conesa ha lamentat el vot contrari del seu partit, CiU, al Parlament a una moció que en la mateixa línia rebutjava l'abocador, però ha assegurat que entén el posicionament del govern.

Mercè Conesa

Tot i no compartir el vot del meu grup, el respecto. Tot i això, prioritzaré l'interès de la meva ciutat



La moció recorda que Can Fatjó dels Aurons està a tocar d'habitatges, escoles i altres equipaments. També insta a complir de manera 'immediata' el projecte de restauració de l'argilera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.