El PP lloa la trajectòria política de Fraga i el qualifica de 'figura clau' en la democràcia espanyola


  • Comparteix:

Jordi Carreras és portaveu del PP

Jordi Carreras és portaveu del PP

El president del PP de Sant Cugat, Jordi Carreras, lamenta la mort del fundador del seu partit i exministre franquista, Manuel Fraga, i li ha atribuït 'un paper clau' a l'hora de possibilitar la instauració de la democràcia a l'Estat espanyol. Segons el popular, la seva voluntat sempre va ser orientar el règim cap a la instauració democràtica malgrat episodis com els assassinats de Vitòria.

En aquest sentit, Carreras ha assegurat que la voluntat política de Manuel Fraga durant el règim franquista sempre va ser la de 'fer avançar Espanya cap a la democràcia'. Segons Carreras, la societat espanyola es troba 'en deute' amb Fraga.

Jordi Carreras

Va ser un home clau en el pas d'un règim autoritari a un de democràtic.



El líder del PP local ha aclarit que la influència positiva de Fraga va ser molt més important que 'algunes anècdotes' de la seva acció política, com els assassinats de Vitòria de 1976, en què la policia va matar cinc persones sota el mandat del llavors ministre de Governació.

Jordi Carreras

Els serveis positius que Fraga va prestar al país superen certes anècdotes particulars.



Mort aquest diumenge als 89 anys a la seva casa de Madrid, Manuel Fraga Iribarne va ser ministre d'Informació i Turisme i ambaixador espanyol a Londres durant la dictadura franquista. Posteriorment va ocupar càrrecs durant la transició i va ser un dels redactors de la Constitució del 1978. A més, va presidir la Xunta de Galícia durant 15 anys, del 1990 al 2005.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Parlar de "certes anècdotes" o dir que la societat espanyola està en deute amb un feixista com Fraga, demostra la idea de democràcia que té la gent del PP.

Ignasi Bea Seguí. Enviat el 16/gen/12


Sr. Carreras; els seu panegiric al Fraga és un insult a la inteligència i a la història.Ha oblidat la seva participació significada en un règim de sàtrapes i assesins?. La ignorància pot ser guarida però la estupidesa pot ser etèrna.És evident que la democràcia alemanya es va edificar sobre les cendres d'Auschwitz i l'espanyola en el oblit de les fosses comuns( i que vostès els del PP) ajunden amb la seva desmemòria i manca d'empenediment que molts dels seu partit,manifesten

Narcís Clavell. Enviat el 16/gen/12


Parlem clar, són feixistes disfressats de xais democràtics. Ni més ni menys.

Joan Serrallonga. Enviat el 16/gen/12


Collons quina penya.... anecdotes particulars, que voste pugui recordar .... Collons, que estem parlant aqui d'un problema amb les llindes de un terreny? O d'una discussió amb la comunitat de veins? Aquestes son les petites anecdotes? Juraria que no, mira una llista de totes les anecdotes, ja que cugat.cat no en diu res http://www.setmanaridirecta.info/noticia/noticia-fraga I despres com ho vem celebrar els que realment coneixem la historia, o en tot cas no pretenem amagarla sobre mentires com feu vosaltres, democrata Fraga jo mi pixo, assasi feixista aixo es el que era. http://www.setmanaridirecta.info/noticia/noticia-fraga

Manel Roca BAringo. Enviat el 17/gen/12


...

Manel Roca BAringo. Enviat el 17/gen/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.