Sant Cugat vol que l'AMB compensi els municipis que tenen zones verdes amb més inversió


Temes relacionats

Sant Cugat busca una solució metropolitana per a les expropiacions de zones verdes (13/des/11)

La fi del conflicte per les zones verdes de Valldoreix, més a prop (22/mar/11)

Acord Sant Cugat - Valldoreix per desencallar la problemàtica d'expropiacions de zones verdes (18/mar/11)


  • Comparteix:

Valldoreix concentra les zones verdes que es poden expropiar

Valldoreix concentra les zones verdes que es poden expropiar

Sant Cugat planteja que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) també tingui present l'existència de zones verdes dels municipis a l'hora d'invertir recursos econòmics a les localitats. El consistori vol disposar així de més diners pel fet de tenir zones verdes al terme municipal. Aquest criteri se sumaria al nombre de residents i al nivell de renda de la localitat, els factors que ara marquen aquest repartiment de recursos. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

L'equip de govern ha reservat 3'5 milions d'euros de la partida d'inversió del pressupost d'aquest any per pagar les expropiacions forçoses de les zones verdes a Valldoreix. L'alcaldessa, Mercè Conesa, preveu que aquesta quantitat sigui suficient per afrontar aquesta factura al llarg de l'any, però Sant Cugat segueix treballant per trobar solucions a aquesta qüestió. Una de les vies és que l'AMB inverteixi els diners que han aportat prèviament els consistoris tenint en compte la presència de zones verdes dels municipis, a més dels criteris fins ara existents. Conesa resumeix la demanda en l'entrevista mensual a Cugat.cat.

Mercè Conesa

Volem un criteri que compensi les localitats segons el territori dels municipis per afrontar la situació de les zones verdes.



En paral·lel, dos fets donen oxigen al consistori en aquest escenari, segons Conesa. D'una banda, s'ha impulsat una modificació al PGM de l'àrea de Valldoreix per suspendre llicències, canviar el planejament urbanístic i facilitar en certs casos l'edificació. De l'altra, està vigent fins al 2013 una moratòria en l'expropiació de les zones verdes en el marc de la nova llei òmnibus d'urbanisme.

A mitjà termini, les administracions han d'impulsar el Pla Director Urbanístic de l'àrea metropolitana (PDU), perquè posi ordre a la situació que va sorgir del Pla General Metropolità (PGM) de 1976, que va col·locar a Sant Cugat bona de part de les zones verdes de les localitats més densament poblades. Ara, a causa de diverses sentències judicials, l'Ajuntament ha d'assumir el cost de les expropiacions forçoses d'aquestes àrees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.