El govern defensa el pressupost per fer possible l'atenció a les persones i la salut financera local


Temes relacionats

L'oposició, entre l'abstenció i el vot negatiu als pressupostos (29/feb/12)

'El Gall del Monestir' parla dels pressupostos amb els partits (27/feb/12)

Els partits a l'oposició, insatisfets amb els pressupostos presentats per l'equip de govern (15/feb/12)

L'atenció a les persones i la lluita contra l'atur, prioritats en els pressupostos 2012 (14/feb/12)


  • Comparteix:

Els pressupostos s'han debatut en un ple aquest dimarts

Els pressupostos s'han debatut en un ple aquest dimarts

L'equip de govern defensa els pressupostos d'aquest any per prioritzar les polítiques assistencials i de promoció de l'ocupació mentre garanteixen la salut financera del consistori. Els comptes s'han aprovat inicialment amb els vots de CiU, amb majoria absoluta al govern local, en un ple extraordinari aquest dimarts. El PP, el PSC i ICV-EUiA hi han votat en contra mentre que la CUP s'ha abstingut.

El pressupost ordinari disponible de l'Ajuntament per a 2012 se situa en els 92'1 milions d'euros, un 4'7% menys que l'any passat, amb la priorització d'àmbits com l'atenció a les persones i la promoció econòmica i d'ocupació. La inversió es queda en els 22'5 milions d'euros - amb un descens del 3'4% respecte fa un any - i es dedicarà a habitatge protegit i a urbanitzacions pendents, principalment.

Segons l'equip de govern, aquests comptes s'han vist condicionats, en el context de crisi, per la reducció d'ingressos municipals i pel descens de partides procedents d'altres administracions. També hi han influït, assegura el govern local, l'aportació anual de 4'2 milions d'euros de la partida d'ordinari destinats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i les expropiacions de zones verdes que l'Ajuntament podria haver d'assumir al llarg de l'any. Aquestes circumstàncies, segons el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, han obligat a fer uns números 'amb prudència' i amb la revisió de cadascuna de les partides pressupostàries.

Un altre dels punts que han sorgit durant el ple ha estat la viabilitat econòmica del model de ciutat de Sant Cugat, caracteritzat per àmplies zones verdes i un urbanisme horitzontal. El tinent d'alcalde d'Economia ha assegurat que serà possible mantenir-lo si es compleixen dos requisits.

Carles Brugarolas

És sostenible si tenim una despesa continguda i si tenim una capacitat d'ingrés suficient, la qual passa per la promoció econòmica.





En paral·lel, Brugarolas ha respost que l'aplicació de la tarifació social ha començat a prendre forma a la ciutat, arran de les crítiques d'alguns partits de l'oposició.

Carles Brugarolas

S'ha aprofundit molt en tarifació social. Per exemple, hem fet un esforç en l'IBI.




Brugarolas ha subratllat que, amb els comptes de 2012, la ràtio d'endeutament quedarà per sota del topall legal del 75%.

Després d'aquesta aprovació inicial, s'obre un període d'al·legacions previ al vistiplau definitiu dels comptes.



  • Comparteix:

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.