Aprovats definitivament els pressupostos


Temes relacionats

El PSC presenta 56 al·legacions als pressupostos municipals (27/mar/12)

ICV-EUiA demana un esforç més al consistori en polítiques socials i ocupació (21/mar/12)


  • Comparteix:

Ple municipal, en imatge d'arxiu

Ple municipal, en imatge d'arxiu

Els pressupostos s'han aprovat definitivament aquest divendres. Els comptes han rebut el suport de l'equip de govern (CiU en majoria absoluta), el vot negatiu del PP, el PSC i ICV-EUiA, i l'abstenció de la CUP.

El pressupost 2012 continua marcat, arran de l'actual context econòmic general, per la contenció i l'austeritat. Tot i la reducció dels recursos es prioritzen les polítiques en matèria assistencial amb més dotació. Per exemple, es destina un 3'4% més de recursos a les polítiques per a les persones i es crearà un Pla d'Ocupació Municipal per donar feina temporal a 30 santcugatencs inscrits al SOM que ja no disposin de la prestació d'atur.

Les al·legacions de l'oposició han quedat en paper mullat i no han estat adoptades pel govern, que ha rebut crítiques de la resta de partits.

Equip de govern
Davant de les crítiques de l'oposició, el govern local (CiU) ha defensat la retallada en partides com els ajuts a entitats culturals per prioritzar així la creació d'ocupació i els serveis socials. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha defensat el nivell de pressió fiscal, que ha qualificat de 'lleugerament superior' que fa un any, i la sensibilitat social dels comptes amb col·lectius desfavorits i les famílies nombroses. Brugarolas ha dit que tindran present les peticions dels partits al llarg de l'execució dels comptes.

Carles Brugarolas

Les propostes formen part del diàleg que mantenim i moltes d'elles són fruit del treball de l'equip econòmic.


PP
El PP ha lamentat que no s'hagi ajustat el cinturó a la despesa de competències obligatòries de l'Ajuntament ni en partides de comunicació i espectacles culturals. Una altra de les mancances dels comptes, segons els populars, és la falta de polítiques d'ajut a les famílies. El portaveu del PP, Jordi Carreras, també ha criticat l'excés de pressió fiscal sobre la ciutadania.

Jordi Carreras

Resulta que els pressupostos incrementen la pressió fiscal però això no és correspost per l'Ajuntament.



PSC
El PSC ha defensat les seves 56 al·legacions presentades als comptes. Entre aquestes, ha destacat l'aposta perquè cada barri conegui quins són els diners que rep. També ha remarcat la proposta de crear una comissió de partits per analitzar a què es destinen les diferents subvencions que arriben des d'altres administracions supramunicipals. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha lamentat que l'equip de govern no hagi buscat negociar amb l'oposició.

Ferran Villaseñor

No han volgut agafar les al·legacions per la via del joc polític de la discussió i el pacte.



ICV-EUiA
ICV-EUiA ha defensat més despesa en unes àrees concretes i estalviar en altres. Els ecosocialistes consideren que hauria calgut una potenciació dels comptes de les partides de promoció econòmica i ocupació, cooperació exterior i la de serveis socials, igualtat i joventut. ICV-EUiA hauria reduït la partida de la Fundació Sant Cugat Actiu, l'estructura de càrrecs i dels grups municipals i la de protocol, al mateix temps que apostava per estalviar en despesa energètica. El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, ha llençat aquest missatge.


Joan Calderon

No hi donem suport però intentarem treballar amb l'equip de govern .



CUP
La CUP ha reiterat que els comptes oferien més marge per incrementar ingressos i per introduir-hi més progressivitat fiscal. Els independentistes també han lamentat la reducció en les aportacions a entitats culturals i, en canvi, han apostat per reduir partides de cartipàs, en assignacions als grups municipals i en gespa artificial, i estudiar l'adopció de programari lliure per retallar despesa. El regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha explicat per què s'han abstingut en els pressupostos.

Ignasi Bea

Ens abstenim per dir que això no és un punt final.





El ple extraordinari ha tingut lloc aquest divendres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.